DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Előnynek vagy hátránynak érzi Vettel Raikkönent?

A két versenyző különböző vezetési stílussal rendelkezik, így visszajelzéseikkel eltérő irányba terelik az SF70H fejlesztését. Vettel szerint erre a Ferrarinak és neki is szüksége van.

Sebastian Vettel tisztában van vele, hogy a visszajelzések, melyeket tapasztalatai alapján ő és csapattársa, Kimi Raikkönen szolgáltat az autóról csapatának, nem feltétlenül egyeznek meg. A két pilóta vezetési stílusában, bár hasonlítanak egymáshoz, különbségek vannak, máshogy képzeli el az ideális autót egyik és másik: az irány, amelybe tudatosan vagy tudattalanul terelik a Ferrarit, különbözik. Attól függően, kire hallgat a Ferrari, ez Vettel, Raikkönen vagy mindkettejük kárára mehet: a német mégsem érzi hátránynak, hogy Raikkönen visszajelzései ellensúlyozzák az övéit.

„Mindketten magunkért versenyzünk, ezért szerzünk pontokat és nyerünk versenyeket. Ami a csapatot illeti, nekik hasznos, hogy két autó versenyez. Egyértelmű, hogy néhány menet után neki mások lesznek a benyomásai az autóról, a pályáról, arról, hogy mire van szüksége a kocsinak stb., mint nekem” – magyarázta a crash.net-nek Vettel.



„Ebből kifolyólag a fejlesztést kissé eltérő irányba fogja terelni. Erre azonban szükség van. Véleményem szerint jobb két forrásból dolgozni, amelyek nem értenek egyet mindenben” – hangsúlyozta a négyszeres világbajnok, hogy a jelen helyzet jobb annál, mintha Raikkönennek pontosan olyan megfigyelései és kérései lennének, mint neki. „Úgy látom, hogy a többségben azért egyezünk. Viszont hasznos, hogy felmerülnek benned a kérdések: hol is állsz, merre kell haladnod, mi helyes, mi nincs rendben.”

Eredményeket illetően szintén nem kell tartania Vettelnek Raikkönentől: a bajnoki éllovas háromszor győzött és háromszor lett második, míg csapattársa Silverstone-ban csak harmadszor állt idén a dobogón. Az összetett ötödik helyén 79 pont távolságra van a némettől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: