DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

A Honda egyre inkább sürgeti a Saubert

A két cég között tavasszal köttetett megállapodás egyelőre a levegőben lóg, ám a japánok nem akarnak sokáig várni a felkészüléssel a 2018-as F1-es szezonra.

A Sauber az Orosz Nagydíj hétvégéjén jelentette be, hogy a következő évtől a Honda erőforrásait fogják használni, ám a csapat mögött álló Longbow Finance állítólag nem egyezett meg a gárdát irányító Monisha Kaltenbornnal ebben a témakörben, ezért a hölgynek távoznia kellett. Azóta folyamatosan téma a japánok és a svájciak kapcsolata, nap mint nap eltérő hírekkel ellátva a sajtót - egyelőre lehetetlen megmondani, mit tartogat a jövő számukra.



A Sauber a hungaroringi teszten mindenesetre a Honda üdvöskéjét, Nobuharu Matsushitát ülteti be az egyik C36-osba, ami mégiscsak utalás a jövőbeli együttműködésre - a motorgyártó F1-es programját irányító Yusuke Hasegawa azonban szeretne gyorsan pontot tenni a szerződés végére. Amikor arról kérdezték a japánt, hogy mikorra várnak választ, ezt mondta a RACER-nek: „Most.”

„Amilyen hamar csak lehetséges. Nem várhatunk a jövő évi felkészüléssel, hiszen már dolgozunk rajta - gyors döntésre van szükségünk. Ami a tervezést illeti, már most folynak a munkálataink. Rögzíteni kellene a programot, de egyelőre minden úgy halad, ahogyan eddig is, változás nélkül” - tette hozzá Hasegawa, akinek kenyéradóját nemrég a Toro Rossóval is összeboronálták.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: