DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas: A labda a Mercedes térfelén pattog

Az idén már két futamgyőzelmet szerző pilóta szeretne maradni csapatánál, az egyeztetések azonban még nem kezdődtek meg a két fél között – igaz, az összetettben harmadik finn nem is sürget semmit.

Valtteri Bottas azok után szerződött a Mercedeshez, hogy tavaly év végén az újdonsült világbajnok Nico Rosberg váratlanul bejelentette, hogy azonnali hatállyal visszavonul a versenyzéstől. Sokan arra számítottak, hogy a finn meg sem tudja majd közelíteni Lewis Hamilton teljesítményét, ehhez képest már két futamgyőzelmet szerzett a 2017-es idényben, s mindössze 22 pont a hátránya a brit mögött, ráadásul a vb-éllovas Sebastian Vetteltől is csak 23 egységgel marad el.

bottas-mercedes-silverstone-1



A Willamstől érkezett pilóta ugyan csak egy évre írt alá a világbajnok istállónál, de egyre valószínűbbnek tűnik a hosszabbítás. Bottas saját bevallása szerint mindenképp maradna, de a tárgyalásokat még nem kezdték meg:

„Versenyzőként nyilván jó, ha a lehető leghamarabb tudod, hogyan alakul a jövőd, de tökéletesen megértem ezt a világot és rendszert. Egyáltalán nem sietünk semmivel” – nyilatkozta a versenyző a Racer hasábjain. „Jól érzem magam, és ha úgy folytatom a fejlődést, mint eddig, jó esélyt látok a maradásra. De még túl korai erről beszélni. Továbbra is száz százalékot kell nyújtanom, aztán meglátjuk. Alapvetően az ő térfelükön pattog a labda, én szeretnék hosszútávú kapcsolatot kialakítani a csapattal.”

Arra a kérdésre, hogy szabott-e egy határidőt, amíg dönteniük kell, így felelt Bottas: „Nem jelöltem ki egy konkrét dátumot, de tény, hogy legkésőbb az idény végéig jó lenne tudni. Nem akarok túlságosan belemenni ebbe, meglátjuk. Előbb még egyeztetnünk kell, mielőtt bejelentünk valamit vagy aláírjuk a szerződést. Közeledik a szezon fele, s az augusztusi szünet éppen alkalmas ilyenre. Az biztos, hogy a következő hetekig nem lesz fejlemény.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: