DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso az egekig magasztalta a Renault-t

A spanyol versenyző mindkét vb-címét a francia márka színeiben szerezte az F1-ben, így nem csoda, hogy elismerően beszélt róluk a 40. évfordulójuk kapcsán – de van mögöttes tartalom a szavai mögött?

A Renault 1977-ben mutatkozott be először a Formula-1-ben, azaz éppen idén ünneplik fennállásuk 40. évfordulóját. Fernando Alonso 2005-ben és 2006-ban az ő színeikben lett világbajnok, így nem meglepő, ha a spanyol versenyző – aki 2002-ben a tesztpilótájuk volt, majd 2003 és 2006, valamint 2008-ban és 2009-ben versenyzett náluk – is elismerő szavakkal illette a francia gyártót:

alonso-renault-dppi-1



„Hat éven keresztül versenyeztem a Renault-nál, plusz egy évig tesztpilóta voltam náluk” – elevenítette fel Alonso, akit a Crash.net szakoldal idéz. Egy fantasztikus csapat és gyártó a motorsportban, hiszen rengeteg olyan utcai márka van, amely ki sem próbálja magát ezen a téren, mert nem érdekli őket. Ők úgy érzik, az autósportokban fejlesztett technológiákat nem lehet átvinni a közutakra, vagy csak nem elég felkészültek és tehetségesek, hogy kipróbálják magukat.”

„Az olyan csapatok és gyártók, mint a Renault, akik jelen vannak az F1-ben és a raliban, nagyon kedvesek számunkra, versenyzőknek és a rajongóknak egyaránt, szóval gratuláció nekik” – zárta gondolatait a McLaren versenyzője.

Alonso szavainak érdekes színezetet ad, hogy nemrég még élénken pletykáltak arról, hogy 2018-ban újra a Renault-nál köthet ki – jóllehet, legutóbb már arról szóltak a hírek, hogy a spanyol szinte biztosan marad a McLarennél.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: