DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A McLaren rátalált a jövő világbajnokára?

A wokingi gárda ügyvezető igazgatója szerint a Formula-3-ban pallérozódó brit támogatottjuk mindennel rendelkezik ahhoz, hogy hamarosan ő legyen az F1 egyik legnagyobb sztárja.

Lando Norris neve bizonyára ismerősen cseng azok számára, akik figyelemmel kísérik az utánpótlás-szériákat is: az 1999-es születésű versenyző tavaly három sorozatban is (Toyota Racing Series, Eurocup Formula Renault 2.0 és Formula Renault 2.0 NEC) bajnoki címet ünnepelhetett, az év elején pedig csatlakozott a McLaren pilótanevelő programjához. Jelenleg a Formula-3-ban szerepel, s már három győzelemmel rendelkezik – nem meglepő, hogy Zak Brown lelkesen nyilatkozott a fiatal pilótáról:

norris-f3-mclaren



„Ő az egyik legtehetségesebb versenyző, akit valaha is láttam” – nyilatkozta a McLaren ügyvezető igazgatója a GPUpdate.net szakoldalnak. „Szerintem ezzel a véleménnyel a legtöbben egyetértenek azok közül, akik látták őt versenyezni. Abszolút a versenyzésre koncentrál, rendkívül alapos, szerintem egyértelműen ő a jövő világbajnoka. Nagyon örülünk, hogy a kötelékeinkben tudhatjuk őt. Remekül teljesít a Formula-3-ban is: pole-t szerzett és megnyerte az első versenyét, most pedig harmadik a bajnokságban.”

Brown azt is leszögezte, hogy nem akarják ugyanazt az utat bejárni, mint a Red Bull Max Verstappennel vagy a Williams Lance Stroll-lal, azaz nem fogják siettetni a 18. életévét idén novemberben betöltő, a McLaren F1-es gépét a Magyar Nagydíjat követő hungaroringi teszten vezető Norris bekerülését a száguldó cirkusz mezőnyébe:

„Egyértelmű, hogy komoly jövője lehet a McLarennél, de szerintem nem kell sietnünk az F1-be juttatásával. Most az a divat, hogy 17-18 évesen kell debütálnod, de nem volt még olyan régen, amikor 20 évesen fiatalnak számítottál. Nem fogjuk siettetni, mert egy nagyon jó versenyző, és mindannyian izgatottak vagyunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: