DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo ismét nyerne a Hungaroringen

Daniel Ricciardo, az ausztrál F1-es pilóta mindig jó érzésekkel tér vissza Magyarországra. 2014-ben nyert a Hungaroringen, és most megismételné a három évvel ezelőtti teljesítményét.

A Red Bull pilótája az előző futamon a mezőny végéről jött vissza egészen az ötödik pozícióig.  Előtte sorozatban ötször állt dobogón, tehát mondhatni, hogy remek formában van az ausztrál. Most, ha lehet dobogóra állna, vagy megismételné a 2014-es teljesítményét.

Ricciardo felidézte élete második diadalát: „A 2014-es magyar győzelem fantasztikus volt. Természetesen imádok nyerni, de az egy kiváló verseny volt. Az első helyért Hamiltont és Alonsót kellett megelőznöm, a két legjobb versenyzőt - tehát remekül alakult minden.”

„Imádom ezt a pályát, és ez mindig kedves lesz nekem. Nagyszerű hétvégéim voltak itt az F1 előtt is” - folytatta a Red Bull versenyzője.

 ricciardo-magyar-elozetes-2017



Az ausztrál szereti az év ezen szakaszát: „A Magyar Nagydíj mindig az a pontja a szezonnak, amikor közeleg a nyár. Úgy érzem, jó helyen vagyok, és az autó is jobban működik, mint általában. Július végén minden remekül szokott alakulni.”

A Red Bull versenyzője elmondta, miért lehet jobb az idei Magyar Nagydíj az előzőeknél: „Több tapadásunk lesz, így az idei év versenye sokkal szórakoztatóbb lesz. A második szektor fantasztikus lesz. Ez a kedvenceim egyike az F1-ben. Ezen a pályán három hely van, ahol lehet előzni. Az egyes kanyarban csináltam néhány ilyen manővert. A kettesben kívülről és belülről is lehet előzni. A visszafordító is remek pont.”

„Ha vasárnap meleg lesz, biztos, hogy nehezek lesznek a körülmények, tehát nem követhetem el azt a hibát, hogy túl sokat eszek szombat este! A légkör király, biztos ki fogok menni Budapest utcáira!” - zárta a gondolatait viccesre véve Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: