DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen magára talált

Kimi Raikkönent sokan leírták a gyengén sikerült 2014-es szezon után és az idei évet sem kezdte túl jól. Most azonban többen is úgy vélik, a jégember megtalálta végre saját magát és újra tényező lesz.

Lewis Hamilton és Daniel Ricciardo mellett Kimi Raikkönen alkotott nagyot Silverstone-ban. Nem tett semmi feltűnőt, csak az időmérőn és a versenyen is elverte a világbajnoki címért küzdő márkatársát, Sebastian Vettelt. A rajt után nem jött rosszul a finn pilótának, hogy Vettel beragadt Max Verstappen mögé, de a bokszmunkák után sem tudott igazán közelebb kerülni a német pilóta, Kimi tartotta a lépést és a gumiprobléma ellenére is dobogóra állhatott.

Egyike azoknak, akiket Raikkönen teljesítménye lenyűgözött, az Karun Chandhok, korábbi Formula-1-es pilóta. „Már azon is sokan meglepődtek, hogy az időmérő edzésen Kimi megelőzte Vettelt. Én kevésbé hökkentem meg ezen, Raikkönen általában jól megy Silverstone-ban, olyasmi a vonalvezetése, mint Spának, gyors pálya, ahol ritmust kell találni” – kezdte elemzését az egykori indiai F1-es versenyző.

Tartósan megőrzi jó formáját Kimi Raikkönen?


„Igaz, Vettelnek igazán nem fekszik Silverstone, nem tartozik a kedvencei közé. Bár 2009-ben elcsípte az első helyet, ezen az aszfaltcsíkon Mark Webber is elég gyakran gyorsabb volt nála. Kimi teljesítménye meggyőző volt egész hétvégén, kiválóan ment, semmiképpen sem szabad leírni a tíz évvel ezelőtti világbajnokot” – tette hozzá Chandhok, aki a defektekre is kitért.

„A Ferrari defektjei természetes, hogy gondot okoznak jelenleg a Pirelli mérnökeinek, nem véletlen, hogy további vizsgálatokra szállították a gumikat. Vettelnek volt egy komoly elfékezése nem sokkal korábban, de akkorra az abroncs már nem volt rendben. Verstappen és Hülkenberg is hasonlóan használt gumikon futottak. Az ő kerekeiket is megnéztem a Parc Fermében, nem néztek ki túl jól. Ezt meg kell oldani a biztonság érdekében” – zárta nyilatkozatát Chandhok.

Két kérdés merül fel innentől. Az egyik, hogy Kimi Raikkönen képes lesz-e tartósan ugyanolyan, vagy netán jobb teljesítményt nyújtani csapattársánál, akinek sokkal reálisabb esélye van a világbajnoki küzdelemben legyőzni Lewis Hamiltont. Monacóban is közel volt a győzelemhez Raikkönen, bár a versenyen Vettel tűnt jóval gyorsabbnak. A másik kérdés, ha Kimi valóban magára talált, engedi-e a csapat harcolni egymás ellen a két Ferrarit?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: