DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Palmer elégette az alsónadrágját

Ezzel védekezik a további balszerencse ellen a brit – aki nem tartja magát babonásnak – a Magyar Nagydíj előtt. Elsősorban egy új alkatrészben bízik, melyet Hülkenberg már korábban megkapott a Renault-tól.

A Renault pilótája, akinek leváltásáról időről időre visszatérő pletykákat hallani, rendkívül peches volt hazai futamán: a versenye már azelőtt véget ért, hogy elkezdődött volna, hidraulikus hiba miatt a felvezető körben megállt autója. Palmer sajátos módon próbálja kivédeni a rajta ülő átkot, amely eddig megfosztotta a pontszerzéstől:

„Elégettem a balszerencsét hozó alsónadrágot, így most már le kell szállnia rólam! Nem vagyok babonás, de muszáj ennek a peches periódusnak véget érnie” – mondta a Renault sajtóközleményében Jolyon Palmer, aki nem szívesen gondol vissza a Brit Nagydíjra: „Hihetetlenül frusztráló volt, különösen, mert otthon versenyeztem, és sokan támogattak. Nem tudtam elhinni.”



A Brit Nagydíjban a kedvezőtlen összkép ellenére is talál pozitívumot, mégpedig időmérős teljesítményében, valamint csapattársa eredményében. A Nico Hülkenberg által használt alkatrészt ugyanis a Magyar Nagydíjon ő is megkapja: „Az első edzésen kipróbáltam az új padlólemezt, amely jól működött, ezért örülök, hogy megkapom én is Budapesten. Nico megmutatta a múlt hétvége folyamán, milyen előnyök fakadnak belőle, a kvalifikáción és versenytempóban is erős volt. Ez izgalmas a csapat szempontjából, mert versenyképesnek tűntünk, és úgy nézett ki, a középmezőnybeli riválisok előtt állunk.”

Palmert kellemes emlékek fűzik a Hungaroringhez, egyik kedvenc versenyét is itt teljesítette: „Igazán szeretem Budapestet, eszembe jutnak dolgok, mint amikor 2013-ban nyertem a GP2-ben. A pálya természete különbözik a legtöbbétől, sok benne a lassú kanyar. Mikor fékezel az első kanyarban, nincs igazán időd szusszanni egészen addig, amíg megteszed a kört, és visszaérsz az egyeneshez” – jellemezte a sajátos pályát a 26 éves pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: