DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mi a közös Wolffban és Kubicában?

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke nyilatkozott a lengyel pilótáról. Az kiderült, hogy az osztrák eléggé kedveli Kubicát, és egy közös dolog is van bennük, amiről nem sokan tudnak.

Ez pedig nem más, minthogy mindketten beszélnek lengyelül. Wolff elmondta, hogy régóta ismeri Kubicát, és azt is, hogy szerinte a lengyel versenyző nem tudott kibontakozni a balesete miatt, ami megtörte pályafutását.

Wolff mindenestre remek dolognak tartja, hogy Kubicának nem adódtak gondjai az F1-es tesztjein: „Hallottam, hogy nagyon jól mentek a tesztjei. Azt hiszem, meg fogja találni a módját, hogy felvegye a versenyt azzal a kezével is, amelyik nem működik neki tökéletesen.”

 wolff-kubica-visszateres-2017



„Nagyon örülnék, ha ismét viszontláthatnánk Robertet az F1-ben. Ő az egyike azon tehetségeknek, akik nem tudták megmutatni, mire képesek valójában. Egy győzelmet szerzett, egyre jobbá vált, aztán pedig szörnyű balesetet szenvedett a rallyban” - folytatta a lengyel méltatásával a Mercedes csapatfőnöke.

„Ő most már fittnek tűnik, és lelkileg is jól van, ami remek dolog. Nagyon jól ismerem őt, már 2002 óta, amikor a Formula Renault-ban indult. Egyébként mindketten beszélünk lengyelül” - árulta el az osztrák szakember.

Wolff nemrég véletlenül összefutott Kubicával: „Van vele egy vicces történetem. Éppen a Mille Miglián vettem részt néhány hete, amikor megálltunk egy kis faluban, és sokan kértek selfie-t tőlem. Az egyik srác azt mondat: 'Én is kérnék egyet, ha lehet!' Felnéztem, és Robert volt az. Azt kérdeztem tőle: 'Hát te meg mit keresel itt?' Aztán elmentünk kávézni. Nagyon örültem, hogy találkoztunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: