DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Mennyire biztos Vandoorne helye a McLarennél?

Az elsőéves belga pilótának még nem sikerült pontot szereznie: hosszú távú szerződése miatt azonban nem gondol más csapatra, meg akarja várni a közös sikereket a McLaren-Hondával.

Az elmúlt években csak Max Verstappen F1-es bemutatkozását előzte meg olyan várakozás, mint a GP2-es rekordbajnok Stoffel Vandoorne-ét: a belga azonban első évében eddig nem mutatott sokat, a McLaren-Honda teljesítményéből fakadóan még csak pontot sem szerzett. Az eredmények hiánya miatt azonban nem érzi úgy, hogy kockázat fenyegetné ülését – vagy éppen ő akarna versenyképesebb csapatot keresni:

„Ahogy közeledik a nyár, a levegő forrósodik az éves pilótamozgások miatt. De amennyire tudomásom van róla, én ebben nem fogok részt venni” – írta rovatában a motorsport.com-on Vandoorne. „Hosszú távú szerződés köt a McLarenhez, a dolgok pedig jól alakulnak. Nem látok semmilyen ellenérvet, hogy a csapattal legyek jövőre.”



„A McLarennél akarok maradni, és nagyon keményen dolgozom a mérnökökkel és csapattal együtt azon, hogy felépítsük a jövőt. Fontos ez az erőfeszítés, hiszen azt akarom, hogy minél felkészültebbek legyünk a pillanatra, amikor tényleg versenyképesek vagyunk, és az élen harcolunk” – hangsúlyozta Vandoorne, hogy a McLarennel akar lenni, mikor végre beérik a gyötrelmes munka gyümölcse.

A 25 éves belga pilóta szót ejtett a soron következő Magyar Nagydíjról is, ahol az elmúlt években kiugróan szerepelt a csapat: „A következő állomás Budapest, ami szintén jó lehetőségnek kínálkozik a pontszerzésünkhöz. A vonalvezetés úgy írható le, mint Monaco a falak nélkül, rengeteg kanyarral. Jó karosszériára és leszorítóerőre van szükség, emiatt remélem úgy, hogy kissé versenyképesebbek lehetünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: