DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„McLaren-Mercedes? Nem túl biztató”

Christian Hornert és Zak Brownt is a két évvel ezelőtti történetre emlékezteti a McLaren motorkeresése: akkor a Red Bull szintén a Mercedeshez fordult, a németek azonban nem segítettek.

Továbbra is függőben van a McLaren motorügye: az istálló lecserélheti a Hondát, a pletykák szerint valószínűleg a Mercedes erőforrásaira. Christian Horner számára a történet ismerősnek tűnik: két évvel ezelőtt csapata, a Red Bull is Mercedesre akart váltani, amely nem nyújtott segítő kezet – nem akart egy versenyképes riválist erősíteni –, így Milton Keynes-ben kénytelenek voltak az elégedetlenségüket kiváltó Renault-val maradni.

„Ezt már mi is megéltük, a kerítésnek ugyanerről az oldaláról. Beszéltem Zakkel (Brown, a McLaren vezetője) minap, és ő is azt mondta, olyan, mintha azt a filmet nézné, amelyben mi szerepeltünk pár évvel ezelőtt. Nem hangzik különösen biztatónak, hogy Mercedes lesz a McLaren hátuljában jövőre” – adott hangot kételyeinek Horner a thisisf1.com szerint.



A McLaren sztárpilótája, Fernando Alonso folytatása is minden bizonnyal attól függ, ki szállítja a csapat motorjait, a spanyol ugyanis a jelek szerint szedni fogja cókmókját, ha a Honda marad. Egyesek ezt úgy jellemzik, hogy Alonso a McLaren valódi főnöke – ezt azonban Eric Boullier versenyigazgató cáfolja: „Megnyugtatok mindenkit, nem ő ül az irodában hétfő reggel, és fizeti ki a számlákat” – kisebbítette Alonso befolyását a francia vezető.

Jelenleg a Mercedes, Ferrari és Renault három, a Honda egy csapatnak szolgáltat erőforrást. Jövőre szinte biztosan eltolódnak az arányok ezen a fronton, nagy kérdés azonban, hogyan. A Sauber szinte biztosan lecseréli Ferrari-erőforrásait, és bár történt egy előzetes megegyezés a Hondával, a friss hírek szerint a Renault lehet a végső befutó.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: