DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Williams máris a 2018-as autóra koncentrál?

Erről a témáról beszélt Paddy Lowe, a grove-i istálló technikai igazgatója. A brit szakember az istálló fejlesztési menetéről és terveiről mesélt a riportereknek.

Mostanában az időmérő edzések nem alakulnak a legjobban a brit istálló számára, de a versenyekre rendre összekapják magukat. Jelenleg a szezon azon szakaszában járunk, amikor a csapatok már elkezdhetnek többé-kevésbé a következő évi autóra is figyelni.

A Williams szakemberét, Paddy Lowe-t arról kérdezték, mikor fognak a 2018-as versenygépre koncentrálni: „Erre nincsen jó válasz. Egy kissé mindig összeolvasztjuk a kettőt. Fokozatosan egyre többet koncentrálunk a következő évre, de ez nagyban függ a projekttől.”

 williams-lowe-2017



„Néhány alkatrészt át tudunk vinni a következő évre, ha specializáljuk őket vagy ha az előzőből szerzett tudásunkat alkalmazzuk. Más dolgok viszont csak abban a versenygépben tudnak működni, és azokba már nem teszünk több erőfeszítést a jelenlegi szezonban” - árulta el a brit mérnök a fejlesztési filozófia néhány részletét.

„Ezek a döntések gyakran az adott szituációtól és esettől függenek, nem döntjük el őket előre” - folytatta Lowe.

„Nincsen egy meghatározott filozófiánk sem. Nyilván nem vagyunk elégedettek a jelenlegi helyzettel, ha látjuk, hogy jobban is lehet csinálni a dolgokat, de alapvetően a legtöbbet szeretnénk kihozni a projektünkből. Ugyanakkor nem szakíthatjuk szét a dolgokat, ha az nem szükséges. Minden lehetőséggel élni fogunk a jövő évi autó tervezésénél” - zárta gondolatait Lowe. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: