DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Mercedes hagyja harcolni pilótáit a címért

Toto Wolff elmondta, nem tesznek különbséget Lewis Hamilton és Valtteri Bottas között. A csapatfőnök arról is beszélt, hogy a finn versenyző teljesen más, mint elődje, Nico Rosberg.

Egyre többen vannak azon a véleményen, hogy Valtteri Bottas valóban megérdemli, hogy a Mercedes leigazolta. A Nico Rosberg ülésére szintén pályázó Pascal Wehrlein is elismerte, hogy kiváló munkát végez. Toto Wolff is elárulta, elégedettek a finn teljesítményével.

A Mercedes csapatfőnöke szerint Bottas végig erről álmodott: „Nem lep meg a szereplése. Hosszú idő óta ismerem őt, és tudtam, hogy az álma egy versenyképes autó, amivel futamokat nyerhet. Amikor aláírtuk a szerződést, láttam, hogy ez volt az álma. Tovább folytatta a munkát, és a gyárba is elment, hogy a mérnökökkel találkozzon - remekül végzi a munkáját.”

 bottas-hamilton-2017-versenyezhetnek-wolff-szerint



„Valtteri nagyon más Nicóhoz képest. Őt csak a versenyzés érdekli. Stabil családi élete és egy csodálatos felesége van. Szüksége van az őt körülvevő emberekre: a feleségére, Antti-ra és az edzőjére. Nem politizál és nincs konfliktusa a pályán kívül sem” - folytatta Bottas jellemzésével az osztrák.

Wolffot arról is megkérdezték, tesznek-e különbséget pilótáik között: „A válasz nem. Ha mindketten harcban lesznek a bajnoki címért, nem fogunk beavatkozni. Ez világos. Lehet olyan helyzet a bajnokság végén, hogy matematikailag csak az egyik tud nyerni, de itt még nem tartunk. Amíg mindketten nyerhetnek, szeretném őket versenyezni látni. Ennyivel tartozunk nekik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: