DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen olyat tehet, mint Schumacher

Michael Schumacher korszakos egyéniség volt, akinek a kedvéért zsúfolásig megteltek a lelátók. Hosszú évek óta nem láthattunk ilyet, most Max Verstappen miatt rajong ilyen szinten a közönség.

Amióta a holland tinédzser feltűnt a Formula-1-ben megőrülnek érte a rajongók és ez így évek múltán sem csillapodik. Michael Schumacher legjobb ferraris éveiben telt meg csordultig a spai lelátó a Belga Nagydíj hétvégéjén, azóta nem számolhattak be ilyenről a szervezők. 2001 óta először azonban ismét teltház lesz Spa-Francorchamps-ban, döntő többségében az óriási számban megjelenő holland szurkolók miatt.

A Belga Nagydíj főszervezője, Andre Maes szerint több, mint 250.000 látogatója lesz idén a hétvégének, ami 2001 óta nem történt meg „Valóban igaz, a lelátókra minden jegyet eladtunk, nemcsak vasárnapra, de a teljes hétvégére. A hatóságok kérése miatt, illetve biztonsági okokból csak korlátozott számú jegyet értékesíthettünk. Ezt a számot már elértük, több, mint 260.000 rajongó kísérheti figyelemmel a három nap történéseit” – ismerte el a főszervező.

Max Verstappen miatt dugig telnek a lelátók Belgiumban


A belga Stoffel Vandoorne-ra is kíváncsiak a nézők, valamint a hiányzó német futam is segíti a belga szervezőket, de Maes szerint a Verstappen rajongók hozzák az igazán nagy nézőszámot. „A Max Verstappen-effektus tovább folytatódik, fontosabb, minthogy elmaradt a Német Nagydíj” – tette hozzá Maes.

A holland közönség nagyon szereti Verstappen vezetési stílusát és bevállalós manővereit. Bár tavaly nagyobb esélye volt a győzelemre a fiatal pilótának, ez idén sem szegi kedvét a kilátogatni kívánó rajongóhadnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: