DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Újra Sennához hasonlítják Verstappent

A lenyűgöző első körös felzárkózásokkal a fiatal holland az F1 legendájára emlékeztet: mégpedig nem is akárkit, hanem Ayrton Senna egykori csapattársát, Gerhard Bergert.

Több alkalommal párhuzamot vontak már a legendás világbajnok, Ayrton Senna és Max Verstappen között: a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner például a 2016-os brazil teljesítmény miatt hasonlította a hollandot az esőben híresen remeklő elődhöz. A háromszoros bajnok egykori csapattársa, Gerhard Berger szintén elmondta, ha Verstappenre néz, Senna jut eszébe – hozzátette, korábban senkiről sem mondott ilyet. Ezt megerősítve a fiatal pilótát ismét az 1994-ben elhunyt legendával vette egy kalap alá:

„Az én időmben Ayrton Senna messze a legjobb versenyző volt, és talán minden idők folyamán ő volt a legjobb. Most Max Verstappen nyűgöz le előzési képességeivel, különösen, amit az első körben produkál. Más pilóták ilyenkor rendszeresen eltörik az első szárnyuk, Verstappen azonban nem. Ugyanabból a fából faragták, mint Sennát” – idézi az f1today.net Berger újabb elismerő szavait.



A jelenleg DTM-et vezető osztrák köztudottan jó kapcsolatban állt Sennával, de nem ő volt az egyetlen csapattárs, akivel különösen kijött: „A legerősebb kötelék Sennához és Jean Alesihez fűzött. Jeannak hatalmas szíve volt, és hihetetlenül tudta irányítani az autót. Változó körülmények között nem lehetett legyőzni. Mégsem sikerült neki sosem bajnoki címet nyernie. Ezt elképesztőnek és nagyon szomorúnak is tartom.”

Ugyanakkor a múlt rossz emlékeit sem titkolta: arról is beszélt, melyik csapattárssal osztotta meg a garázst legkevésbé szívesen. „Nigel Mansell kedves fickó volt, de nem lehetett megbízni benne. Megkérdezte, mennyit keresek, mikor pedig elárultam neki, visszakérdeztem. Hirtelen nem jutott eszébe, mi is van a szerződésében” – idézett vissza egy epizódot Mansellről Berger, akivel 1989-ben a Ferrarinál töltöttek közös szezont.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: