DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Bottas megérdemli a Mercedes ülését”

Pascal Wehrlein elmondta: alig várja, hogy ő is egy topcsapatba kerüljön, ahol a győzelmekért és a bajnoki címért küzdhet. A Sauber pilótája szerint Bottas bizonyítja, hogy van helye a csapatnál.

A német tehetség Nico Rosberg visszavonulásával reménykedhetett, hogy vele pótolják a 2016-os világbajnokot. Toto Wolff és a Mercedes vezetősége azonban Valtteri Bottas szerződtetése mellett döntött, aki a csapata szerint egyre jobban szerepel a szezon feléhez közeledve.

Wehrlein bizakodik, hogy egy-egy jó eredménnyel figyelni fog rá az F1-es paddock: „Azt hiszem, felkelthettem a figyelmet, hogy olyan autóval szereztem pontot, amivel normál körülmények között elég nehéz lenne ez. Épp ezért nem aggódom. ”

 bottas-megerdemli-az-uleset-1



„A célom, hogy egy nap egy olyan csapatnál szerepeljek, ahol versenyeket nyerhetek, rendszeresen a dobogón ünnepelhetek, és harcolhatok a bajnoki címért. Jelenleg sajnos még nincsenek meg ezek a feltételek” - folytatta a számára ideális jövőt elképzelve a német.

A Sauber pilótája elmondta, „Nagyon különlegesek a hétvégék, ahol pontokat tudunk szerezni, mert nincs meg az autónk az első tízhez - csak ha minden összeáll, tudjuk ezt hozni. Ilyenkor meg kell ragadnunk a lehetőséget és bezsebelnünk a pontokat. Boldog vagyok, amikor tudok élni az ilyen lehetőségekkel.”

Wehlrein szerint Bottas megérdemli, hogy a címvédő alakulathoz került: „Nem tudok befolyásolni egy ilyen döntést, ezért nem érdemes az energiámat erre fecsérelni. Igen, Valtteri nagyszerű munkát végez, és meg is érdemli, hogy ott lehet a Mercedesnél.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: