DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton is megszólalt Ferrari-ügyben

Nemrég merült fel az elméleti lehetősége, hogy Lewis Hamilton a Ferrarihoz szerződik, helyére érkezne Sebastian Vettel a vörösöktől. Hamilton valóban Ferrari-rajongó, a híresztelésre ezúttal reagált is.

A Brit Nagydíj után pattant ki a pletyka, miszerint a háromszoros világbajnok brit új kihívás után néz és a Ferrarihoz igazol már 2018-tól, mivel kiskorától a Ferrari az álma, mint szinte minden pilótának, aki a Formula-1-ben versenyez. Azóta a Mercedes csapatfőnöke ezt kézzel-lábbal igyekezett cáfolni, többek között azért is, mert a jövő évadra a britnek szerződése van a német csapattal.

Hamilton nagyon elégedett jelenlegi csapatával (jobbat nem is kívánhatna már zsinórban 4. éve). Egy rajongója kérdezte meg tőle, hogy valóban az olasz istállóhoz igazol-e, erre igen gyors és tömör választ adott. „Nincs ilyen tervem” – így Hamilton.

Hamilton nem tervez egyelőre elszerződni a leggyorsabb csapattól


„Biztos voltam benne, amikor az autósportot elkezdtem, hogy legalább két különböző csapatban akarok versenyezni és természetesen nyerni is. Az emberek korábban azt mondták, hogy oké, nyertem a McLarennel, de mit tennék egy másik csapattal? Nagyon boldoggá tesz, hogy másik istállóval is elértem ugyanezt” – nyilatkozta a brit ász.

„Nagy rajongója vagyok a Ferrarinak, ez igaz, nagyszerű csapat, de szeretem azt, ahol vagyok. Elképesztően jó a légkör a csapatomban, nagyjából 1800 ember dolgozik velünk csak azon, hogy ezt a két versenyautót megépítse. Szinte hihetetlen szám. Szeretem a környezetet és szeretek dolgozni, különösen itt” – tette hozzá a háromszoros világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: