DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Nagy frissítési csomag a Red Bulltól

A Red Bull a silverstone-i visszaesés okait vizsgálja, de a jövőkép sokkal szebb, a Hungaroringre időzítenek a bikák egy komoly aerocsomagot, amitől sokat várnak már Magyarországon is.

A Milton Keynes-i gárda a hazai, Osztrák Nagydíjon úgy szerzett dobogós helyet, hogy mindössze néhány másodperc lemaradással ért célba Daniel Ricciardo a győztes Valtteri Bottashoz képest, egész hétvégén nagyon versenyképesnek tűnt a Red Bull. Ezek után arra számítottak, hogy a Brit Nagydíjon is folytatódik ez a trend, de egyáltalán nem így történt.

Sem Ricciardo, sem Verstappen nem volt képes tartani a Mercedes-Ferrari párossal a lépést, egyikük sem végzett dobogón, bár Ricciardo teljesítménye, amikor is a 19. rajthelyről feljött az ötödik pozícióba, igen figyelemreméltó volt. Christian Horner csapatfőnök szerint egyelőre keresik a gyárban az okát annak, miért nem úgy alakult a brit hétvége, mint szerették volna.

Tovább zárkózik a Red Bull Magyarországon?


„Visszaestünk, nemigen hoztuk ki az autóból a maximumot a legutóbbi hétvégén. A lassú kanyarokban szenvedtünk, meg kell értenünk, miért történt ez” – fogalmazott Horner, aki szerint az új szabályok miatt jóval többet álltak teligázon a pilóták Silverstone-ban, ez pedig nem igazán kedvezett a Renault-erőforrás miatt. „70%-ban padlógázon állunk minden körben, ez a lóerőhátrány miatt fájdalmas összehasonlítást eredményez”

A Magyar Nagydíjra érkezik egy nagymértékű aerocsomag-frissítés, amitől komoly javulást várnak az istállónál. Ricciardo szignifikánsnak nevezi az újítást, Horner kicsit óvatosabb. „Ez csak a fejlődésünk egyik állomása, nem hívnám nagyon szignifikánsnak. Az viszont igaz, hogy teljesítménynövekedést várunk a csomagtól” – zárta gondolatait Christian Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: