DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Jövőre is lesz teszt a Hungaroringen

Napvilágot látott a 2018-as tesztnaptár: Barcelona újra nagydíj utáni gyakorlást rendez, és örömteli hír, hogy a magyar pálya változatlanul helyszín marad.

Az Autosport lap kiderítette a 2018-as szezonközi tesztek időpontjait: ahogyan az elmúlt években megszokhattuk, jövőre is két kétnapos gyakorlást tartanak egy-egy nagydíj után, mégpedig május 15-16-án Barcelonában, valamint július 31-én és augusztus 1-jén a Hungaroringen – a Spanyol és Magyar Nagydíjak utáni kedden és szerdán. A szezon közbeni tesztek egyik feltétele, hogy négyből két napot fiatal pilótáknak kell biztosítani.



Ez azt jelenti, hogy a Hungaroring sorban második évben ad otthont évad közbeni tesztnek: idén augusztus 1-2-án, a versenyt követő héten marad a pályán a Formula-1-es mezőny. A kétnapos tesztek házigazdái nem állandóak, 2017-en Bahreinben és Magyarországon, 2016-ban Silverstone-ban és Barcelonában tartották meg őket, míg az azt megelőző idényben Barcelonában és a Red Bull Ringen.

A szezont megelőzően ugyancsak hagyományosan két négynapos teszt lesz, mind a kettő a megszokott helyszínen, a barcelonai versenypályán. A hírek szerint egy csapat szerette volna az egyik próbát a Paul Ricard pályára, a 2018-ban visszatérő Francia Nagydíj otthonába vinni, de nem nyerte el a támogatást a riválisoktól.

A kollektív tesztekhez még a Pirellinek gumifejlesztés céljából juttatott napok csatlakoznak, melyen a gumicég egy-egy csapattal vesz részt. Az ő menetrendjük egyelőre nem ismert. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: