DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton a Ferrarihoz tart?

Az elmúlt hétvégén felröppent egy híresztelés, amit az érintett nyilatkozata inkább csak megerősített, hogy Lewis Hamilton a Ferrarihoz szerződne. A Mercedes csapatfőnöke hallani sem akar erről.

Megszokhattuk, hogy időről időre elszabadulnak különböző híresztelések, aminek egy része igaznak bizonyul, másik része viszont csak légből kapott. A Brit Nagydíj hétvégéjén felmerült a lehetőség, hogy egy váratlan húzással Lewis Hamilton a Ferrarihoz távozna év végén, míg Sebastian Vettel éppen a brit helyére szerződne a német csapathoz.

Hamilton legutóbbi nyilatkozata csak olaj a tűzre, amikor is úgy fogalmazott, hogy: „Nem tudom megmondani, mi fog történni hat hónap múlva, (…) Ugyanakkor azt sem lehet megmondani, hogy mi fog járni a fejemben karácsony környékén”. A pletykát gyorsan szeretné rövidre zárni Toto Wolff, akinek több érve is van Hamilton távozása ellen.

Hamilton odafigyel a rajongókra, itt éppen Billy Mongerrel ünnepel együtt


„Nem tudom, ki beszélt a Ferrariról és Lewisról. Ő maga biztos nem és a csapatból sem senki. Annyit mondott, hogy ő legbelül egy Ferrari-rajongó, mint szinte mindannyian és a Ferrari egy olyan csapat, ami minden pilóta álma, hogy ott vezethessen. Pont. Ennyi” – így cáfolja a híreszteléseket a Mercedes csapatfőnöke.

„Lewisnak még 18 hónapig szerződése van velünk, a legjobb helyen van, a leggyorsabb autót vezetheti és ez a Mercedes. Nagyszerűen vezet, de ehhez az autó is kell ám, ami ezt lehetővé teszi számára. Még másfél évig biztosan velünk marad, ráadásul a miénk a legjobb csapat, a kívülről induló pletykák pedig engem teljesen hidegen hagynak” – zárta gondolatait Toto Wolff, aki tehát kategorikusan kizárja annak lehetőségét, hogy Hamilton 2018-ban a Ferrari színeiben vezessen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: