DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Williams rekordot döntött, Vettel lemaradt

Megszokhattuk, hogy a Williams istálló a leggyorsabb a bokszkiállásoknál, most különösen odatették magukat és csúcsot döntöttek. Vettel nincs az első tízben sem. A statisztikákat kedvelőknek igazi csemege.

Egyetlen héttel azután, hogy Ausztriában is a grove-i gárda vitte el a pálmát a leggyorsabb bokszkiállások tekintetében, Silverstone-ban ismét a leggyorsabb kerékcserét a Williams tudhatta magáénak. 2,02 másodperces eredményük pedig az idei rekord, elképesztő, mit művelnek a patinás istállónál a bokszkiállások során.

A gumik nemcsak a cseréknél, hanem a futam végén is fontosnak bizonyultak


Felipe Massa kapta meg ennyire gyorsan az új gumikat és többek között ennek is köszönhette, hogy Stoffel Vandoorne elé jöhetett vissza, ami végül egyetlen pontocskát ért a csapatnak, így igen látványos eredménye volt a szupergyors cserének. „Azok után, hogy a 14. helyről kellett indulnom, elégedett vagyok a verseny lefolyásával. Jól rajtoltam és az első köröm is remekül sikerült, végül pontszerző lettem” – nyilatkozta elégedetten a brazil.

A Mercedes is nagy formában teljesített, a második és harmadik leggyorsabb kerékcserével jelentkeztek, ez főleg Bottasnak jött igazán jól, akinél 2,26 másodpercig tartott, de brit csapattársa végképp nem panaszkodhat a 2,23 másodpercig tartó munkálatok miatt. A 26 kerékcseréből 11 végződött három másodpercen belül. Érdekes, hogy Sebastian Vettel a bokszmunkák miatt előzte meg Verstappent, mégsem fért be ideje a legjobb tíz közé.

A Mercedes is rengeteg pontot szerzett - ők azonban a valóságban is

Jolyon Palmer és Carlos Sainz a verseny legelején kiesett, így nekik természetszerűen nincs is regisztrált idejük. Hogy mi lehet a Williams titka? Ezt találgatja a többi csapat is, tavaly is verhetetlen volt a gárda, úgy fest, idén sincs ellenszer a Williamsszel szemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: