DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Villeneuve: Kvjat inkább maradjon otthon

A szókimondó világbajnok szerint nem a silverstone-i baleset okozása a Toro Rossós legnagyobb gondja: az orosz semmiből sem tanul, ezért talán néhány futamra félre kellene állítani, hogy elgondolkodhasson.

A Brit Nagydíjon újra torpedó lett Danyiil Kvjatból, az orosz pilóta ráadásul csapattársa, Carlos Sainz életét keserítette meg – a vétkességét alátámasztó büntetésre, mely miatt három licenszpontra került az egy hétvégés eltiltástól, úgy reagált, hogy a versenybírák szándékosan pécézték ki őt. Jacques Villeneuve, az 1997-es világbajnok a rá jellemző leplezetlenséggel értékelte Kvjat magatartását:

„Nem is értem, mit akart elérni. Tudjátok, mi a legrosszabb benne? Az, hogy a rádión a csapattársát próbálja hibáztatni, mintha nem látta volna senki” – mondta Villeneuve a motorsport.com-nak. „Ez rossz hozzáállásra utal. Megérdemelné, hogy otthon maradjon, mert kezd kínos lenni. Amikor a következő kanyarban visszajött, megcsúszott. Ha Sainz nem lett volna ott, ugyanúgy elszáll. Otthon kellene hagyni egy időre, hogy elgondolkodhasson. Nem az első hétvégéje ért véget amiatt, hogy túlzásba esett. Talán az F1 túl gyors neki, még az is lehet.”



„Ha állandóan másra mutogatsz, sosem fogsz tanulni” – mondta bölcsen a kanadai, reflektálva Kvjat stewardokkal kapcsolatos kijelentésére. „Mindig magadat kellene hibáztatnod, még akkor is, ha nem te rontottál, mivel ez az egyedüli módja annak, hogy jobbá válj. Ha egyértelműen, 100 %-ban hibáztál, az a próbálkozás, hogy másra igyekszel hárítani a lehetőséget, már szánalmas.”

Villeneuve rosszmájúan utalt arra is, hogy Kvjat Toro Rossónál való menesztése már tavaly év közben felmerült, ehhez képest végül még egy teljes szezonra marasztalták: „A versenyzők általában nem kapnak második esélyt, ő viszont már egy csomót kapott, szemlátomást pedig egyáltalán nem tanul belőlük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: