DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel nem pánikol, Hamilton még óvatos

Valóban átlépte a Mercedes a Ferrarit? A silverstone-i győztes nem akarja ezt kijelenteni – a pálya egyszerűen nekik kedvezett. A bajnokságban még éppen vezető Vettel szerint a futam nem volt katasztrófa, és nincs oka aggódni.

Egyetlen pontra csökkent a különbség a két pilóta között a bajnokság élén, és ennél is beszédesebb, hogy a Ferrari háromszor nyert idén, míg a Mercedes hatodik győzelmét aratta. Az elmúlt három versenyhétvége mindegyikén az Ezüstnyilak végeztek előrébb, a silverstone-i defekt miatt pedig Sebastian Vettel előnye hamarabb elfogyott, mint azt remélte volna.

„Az autó remek, és fantasztikusan működött a mai verseny folyamán. Nincs ok pánikolni, sem aggódni” – nyilatkozott Vettel a verseny után. Ez nem jelenti azt, hogy félvállról venné a Mercedes fenyegetését: „De tudatában kell lennünk annak, hogy nagyon gyorsak. Egyes előnyeinkre rá kell feküdnünk, akkor egy egészen más képet kapnánk. Ami a mai versenyt illeti, kicsit jobban is végződhetett volna, de katasztrófának semmiképp sem nevezném” – mondta a német, aki negyedik helyen haladt a gumiprobléma előtt, végül pedig hetedik lett, így hat pontot veszített.



A másik oldalról Lewis Hamilton körültekintően nyilatkozott: nem kezdett el bajnoki címről beszélni a különbségen felbátorodva, és azt sem jelentette ki, hogy a Mercedes átugrotta a szezon elején érezhetően jobb riválist.

„Szerintem mindig nehéz megmondani, mikor van fordulópont. Tulajdonképpen állandóan fordulatok történnek, hol az egyik, hol a másik oldalon az előny. Ezen a hétvégén kissé átbillent, de a Formula-1-nek és rajongóknak ez a jó, szuper izgalmas lehet számukra, hogy ezt a szoros csatát látják. Kétségtelen, hogy mi azt reméljük, a helyzet ilyen marad, de mint mondtam, állandóan változik. Csak remélhetjük, hogy résen tudunk lenni, és jól reagálunk, akármi is történik a következő versenyeken” – mondta Hamilton a sajtótájékoztatón, aki azért hozzátette, sosem érezte magát ilyen formában: „Hosszú szezon vár ránk, de jelenleg imádok vezetni, úgy érzem, hogy a csúcson vagyok, és olyan jól vezetek, mint még soha.”

Csapattársa, a Brit Nagydíjon második Valtteri Bottas sem érzi úgy, hogy a Mercedes innentől nyerő pozícióban lenne: „Semmi újat nem hoztunk erre a versenyre, a magyarázat pályaspecifikus lehet, ez most nekünk kedvezett. Ahogy Lewis is elmondta, a csapat teljes gőzzel dolgozik az év eleji nehézségek óta, és ez a kemény munka fizetődik ki, ezért jobb az autó hétvégéről hétvégére. Emiatt túlzottan elégedettek nem lehetünk, és nem mondhatjuk azt, hogy mi állunk elöl.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: