DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen drágább, mint egy focista

A holland pilótát semmi pénzért nem adja a Red Bull, sem a Ferrarinak, sem más csapatnak, ő maga pedig nagyszerűnek érzi, hogy ennyit ér az energiaitalos F1-es istálló számára.

Amikor felmerült, hogy Max Verstappen a közeljövőben a Ferrarihoz igazolhat, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azt nyilatkozta, a holland szerződése 2019 végéig szól, és csak ezt követően szabad a vásár.

A brit nemrég megerősítette állítását, mondván egyik pilótájuk sem eladó, szerződéseik betonbiztosak - ellentétben Carlos Sainzcal, akit viszont hajlandóak lennének elengedni más csapathoz, hogy ha az kifizeti a „spanyol ellenértékét”. A híresztelések a Renault-t emlegetik befutóként, ám a franciák egyelőre tagadják, hogy a Magyar Nagydíjtól számolnak a Toro Rosso versenyzőjével.



Helmut Marko, a Red Bull pilótaprogramjának vezetője és legfőbb tanácsadója azt mondta, hogy még 100 millió euróért sem lenne hajlandó elengedni Verstappent. „100 millió? Menő! Drágább vagyok, mint egy futballista. Mindig pozitív, ha valaki ilyen sokra tart” - idézte a hollandot a thisisf1.com. Amikor arról kérdezték, hogy mit szól azokhoz a pletykákhoz, hogy édesapja, Jos Verstappen a Ferrarival tárgyal, így válaszolt: „Nem beszélek arról, ami történik. Szerződésem van a Red Bullal, aztán meglátjuk mi lesz.”

A sajtó azt is meg akarta tudni tőle, hogy valóban 2019 végéig szól-e a szerződése. „Nem beszélek az időtartamról, csak annyit mondhatok, hogy szerződéssel rendelkezem” - tette hozzá a Brit Nagydíjon negyedik helyen záró pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: