DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Újabb jelölt a Honda-motorokra

Jelen állás szerint az is megtörténhet, hogy kettő, vagy egy csapat sem fog versenyezni a japánok F1-es erőforrásával jövőre, ezért a Honda állítólag egy harmadik csapattal is tárgyalásba kezdett.

Továbbra sem biztos, hogy mely Forma-1-es csapatok fogják használni a Honda motorjait 2018-ban: a McLaren a Mercedesszel szemez, Fernando Alonso pedig úgy véli, ideje lenne mihamarabb pontot tenni az ügy végére, hogy időben el tudják kezdeni 2018-as autóik munkálatait.

A másik partnercsapat a Sauber, amely néhány hete jelentette be igényét a japán erőforrásokra - még Monisha Kaltenborn regnálása alatt. Amikor azonban a csapatfőnök távozott, egyből olyan hírek kezdtek terjedni a paddockban, hogy a tulajdonos Longbow Finance nem akar együttműködni a Hondával.



Nos, az Auto Motor und Sport értesülései szerint a Honda nemrég felvette a kapcsolatot a Toro Rossóval, arra az esetre, ha a felszabadulna egy készletük jövőre - a faenzai istálló idén a Renault motorjait használja, tavaly pedig Ferrari-erőforrások dohogtak az gárda autóiban.

Egyelőre úgy tűnik, az F1-es programra évi 100 millió dollárt költő Honda sokkal jobban akar a sportágban maradni, mint amennyire a csapatok szeretnének leszerződni velük - mindenesetre nagy blamázst jelentene a McLaren számára, hogy ha akkor válnának versenyképessé, amikor megszakítják a kapcsolatot Wokinggal.

„Az én szemszögemből nézve jó a kapcsolat a Hondával, de szerintem mindenki megérti, hogy egy sokkal jobb motorra van szükségünk” - tette hozzá Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: