DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Szinte biztos, hogy Bottas marad 2018-ban

A Mercedes motorsportfőnöke, Toto Wolff a finn pilóta számára jó hírt közölt: egyértelműnek tartja, hogy Valtteri Bottasszal folytatnia kell jövőre – talán a szerződés aláírása sem várat már sokáig.

Az idén pályafutása első két győzelmét megszerző Valtteri Bottas eddig úgy teljesít, ahogyan azt a Mercedes remélhette leigazolásakor: pontok számában hasonlóan áll Lewis Hamiltonhoz, ugyanakkor, mint már láttuk, ha azt kívánja a csapatérdek, segíti csapattársát. Toto Wolff számos alkalommal dicsérte a 27 éves pilótát, az Egyesült Királyságban pedig egyéves szerződése kibővítéséről is ejtett pár szót.



„Igazán elégedett vagyok Valtterivel. Ha a teljesítményére nézünk, szerintem nem kérdés, mi legyen. Nem is csak következő évről beszélünk most, hanem az utána következőkről is. Össze kell állítanunk a kirakós játék darabjait. A budapesti verseny után alaposan átgondolom majd a strandon” – nyilatkozott Wolff a finn C More televíziónak.

„Azt hiszem, igen, 90 %-ban készen vagyunk” – beszélt arról, hogy Bottas maradása 2018-ban szinte garantált. Az ezt követő szezon egyelőre nyitott kérdés – erre is célzott Wolff –, abban az évben bolydulhat fel a pilótapiac. Sebastian Vettel és Fernando Alonso szerződése az aktuális évad végén lejár, egy év múlva pedig Daniel Ricciardo is csatlakozik hozzájuk a piacon, nem beszélve Lewis Hamiltonról, akinek szintén 2018-cal bezárólag érvényes a kontraktusa.  

Wolff nyilatkozata mindenképpen pozitív fejlemény azok után, hogy néhány hete még váratni akarta a finnt, mielőtt a jövőjéről kezdenének egyeztetni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: