DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Renault is megszólalt a Sainz-pletykákkal kapcsolatban

A hétvége egyik legnagyobb átigazolási híresztelése volt, hogy a spanyol F1-es pilóta a Magyar Nagydíjtól leváltja Jolyon Palmert az enstone-iaknál - de mit mond erre a csapat?

Miután Carlos Sainz összerúgta a port a Red Bullal Spielbergben, Silverstone-ban újfent a spanyol jövője volt a téma a paddockban. A Toro Rosso pilótája akkor úgy vélekedett, hogy nem kíván negyedik évben is beülni a faenzaiak autójába, ha az energiaital-gyártó nem lépteti előre az anyacsapathoz. A Red Bull vezetői, Christian Horner és Helmut Marko akkor igencsak helyre tették őt, a Brit Nagydíj helyszínén pedig már arról beszéltek, hogy a Magyar Nagydíjon ő foglalhatja el Jolyon Palmer helyét a Renault-nál, amely igen régóta szeretné már soraiban tudni a hispánt.



Nos, a vasárnapi futam előtt a Forma-1 háziasszonya, Rosanna Tennant megkérdezte a helyszínen tartózkodó idősebb Carlos Sainzot a pletykákról - aki egyébként többször is kihúzta már a gyufát a Red Bullnál megszólalásaival. „Hogy őszinte legyek, lövésünk sincs az egészről” - mondta a kétszeres rali-világbajnok. „Számunkra ez a fejezet lezárult a múlt hétvégén, amikor a Red Bull kihasználta az opciót, ezek pedig csak pletykák. Meg kellene kérdezni a Red Bullt, vagy a Renault-t, de ezek csak híresztelések.”

És hogy mit mond minderre a Renault? Nos, Will Buxton F1-es újságíró a rajtra készülődve írta ki Twitterén, hogy Cyril Abiteboultól, a franciák ügyvezető igazgatójától származó információk szerint Sainz biztosan nem ölt sárga overált a Hungaroringen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: