DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

120 milliós ajánlat Vettelnek, aki Raikkönent is akarja

Sebastian Vettel asztalán egy 120 millió eurós ajánlat hever, neki csak annyi a dolga, hogy aláírja. Az továbbra is kérdés, hogy a német elszerződik a Mercedeshez, vagy hosszabbít a Ferrarival. Raikkönen is maradhat.

A Ferrari év elején tapasztalt kisebb előnye úgy tűnik, teljesen eltűnt, sőt, inkább a Mercedes látszik megint a leggyorsabb istállónak, még ha nincs is akkora fórja, mint az elmúlt években. A gumikezelést megoldották a német istállónál, a többivel eddig sem igen volt baj. A Ferrari mindenképpen marasztalná elsőszámú pilótáját, Marchionne egy 120 millió eurós ajánlattal rukkolt elő.

További három évre kötné le Vettel szolgálatait a Scuderiához, ahol egyébként a pilóta kitűnően érzi magát és idén végre az autó is versenyképes, a Brit Nagydíj után is vezeti a világbajnoki összesítést, bár már csak egyetlen ponttal Lewis Hamilton előtt. A francia Auto-Hebdo lap adta hírül, hogy egy újabb három éves szerződést kínál a Ferrari Vettelnek 120 milliós fizetéssel.

Vettel marad vörösben, vagy átöltözik ezüstbe?


Állítólag az alkudozás egyik tárgya, hogy Vettel továbbra is Kimi Raikkönent szeretné csapattársának, ehhez a finn pilótával is hosszabbítania kell(ene) a vörösöknek. Sergio Marchionne csapatfőnök a hírek szerint beleegyezett és egy újabb évre 5 millió eurót ajánl Kiminek, aki viszont még nem adott választ.

A Ferrari Monzára tervezi legkésőbb, hogy bejelenti jövő évi pilótafelállását, ahogy általában szokta. A híresztelések arról szólnak, hogy 2019-től a Mercedes szerződtetné Vettelt, így Toto Wolff, az Ezüst Nyilak csapatfőnöke szívesen venné, ha csak egy évre kötné le magát Vettel az olasz csapathoz. Érdekes lesz a következő két hónap eseményeit látni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: