Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 25. péntek
F1

120 milliós ajánlat Vettelnek, aki Raikkönent is akarja

Sebastian Vettel asztalán egy 120 millió eurós ajánlat hever, neki csak annyi a dolga, hogy aláírja. Az továbbra is kérdés, hogy a német elszerződik a Mercedeshez, vagy hosszabbít a Ferrarival. Raikkönen is maradhat.

A Ferrari év elején tapasztalt kisebb előnye úgy tűnik, teljesen eltűnt, sőt, inkább a Mercedes látszik megint a leggyorsabb istállónak, még ha nincs is akkora fórja, mint az elmúlt években. A gumikezelést megoldották a német istállónál, a többivel eddig sem igen volt baj. A Ferrari mindenképpen marasztalná elsőszámú pilótáját, Marchionne egy 120 millió eurós ajánlattal rukkolt elő.

További három évre kötné le Vettel szolgálatait a Scuderiához, ahol egyébként a pilóta kitűnően érzi magát és idén végre az autó is versenyképes, a Brit Nagydíj után is vezeti a világbajnoki összesítést, bár már csak egyetlen ponttal Lewis Hamilton előtt. A francia Auto-Hebdo lap adta hírül, hogy egy újabb három éves szerződést kínál a Ferrari Vettelnek 120 milliós fizetéssel.

Vettel marad vörösben, vagy átöltözik ezüstbe?

Állítólag az alkudozás egyik tárgya, hogy Vettel továbbra is Kimi Raikkönent szeretné csapattársának, ehhez a finn pilótával is hosszabbítania kell(ene) a vörösöknek. Sergio Marchionne csapatfőnök a hírek szerint beleegyezett és egy újabb évre 5 millió eurót ajánl Kiminek, aki viszont még nem adott választ.

A Ferrari Monzára tervezi legkésőbb, hogy bejelenti jövő évi pilótafelállását, ahogy általában szokta. A híresztelések arról szólnak, hogy 2019-től a Mercedes szerződtetné Vettelt, így Toto Wolff, az Ezüst Nyilak csapatfőnöke szívesen venné, ha csak egy évre kötné le magát Vettel az olasz csapathoz. Érdekes lesz a következő két hónap eseményeit látni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?