DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel elmondta, hibáztat-e valakit a defekt után

Negyedik helyett hetedik lett a német F1-es pilóta jutalma Silverstone-ban, mivel egy váratlan defekt miatt kényszerű kerékcserére kellett kiállnia egy körrel a leintés előtt.

Sebastian Vettel sokáig tartotta harmadik helyét Lewis Hamilton és Kimi Raikkönen mögött, az utolsó körökben azonban kénytelen volt megadnia magát a szuperlágy abroncsokon sokkal gyorsabb Valtteri Bottasszal szemben. Ezután már-már mindenki elkönyvelte negyedik helyét, amikor egy körrel azt követően, hogy csapattársának le kellett cserélnie sérült bal első abroncsát, ő is defektet kapott, és a pályára visszatérve csak a hetedik helyen ért célba - így már csak egyetlen pont az előnye Lewis Hamiltonnal szemben a tabellán.



„Nem hinném, hogy lenne értelme bárkit is hibáztatni” - nyilatkozta Vettel a leintést követően a Sky Sportsnak. „Előtte minden normálisnak tűnt. Kimi hasonló problémával küzdött, az ő gumijai pedig öt-hat körrel frissebbek voltak. Meglepett minket. Persze lehetett volna jobb is a hétvégénk, de hogy katasztrofálisan alakult? Nem hinném.”

„Remek autónk volt, különösen a kanyarokban, az egyensúlyának is örültem. A rajtnál a fékek lángra kaptak, onnantól fogva pedig nehéz versenyem volt. Aztán nem tudtam megelőzni Maxet, csak a bokszkiállás alatt sikerült. Ezt követően úgy tűnt, harmadik-negyedik helyen végzünk, mert Valtteri sokkal gyorsabb volt nálunk. Kis dolgok vezettek ahhoz, ahogyan ez a délután alakult. A csatám Maxszel? Egyáltalán nem segített. Biztosan jól nézett ki, meg akartam előzni, de nem sikerült. Pedig mindent megpróbáltam.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: