DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Perez ismét csapattársát hibáztatja

Megint odaszólt Sergio Perez a másik Force India pilótának, Oconnak. A mexikói szerint ugyanis csapattársa mögött autózva a gumijai teljesen tönkrementek, ezért nem végezhetett jobb helyen.

Az utóbbi időben a Toro Rossónál, a Saubernél és a Force Indiánál sem mentek tökéletesen a dolgok csapaton belül, a pilóták viszonya nem felhőtlen. A Toro Rosso esetében ez a Brit Nagydíjon egy ütközésben nyilvánult meg, az indiai istállónál szerencséjükre ilyen (most) nem történt, ám Perez kicsit megint odaszólt fiatal francia csapattársának. A rutinos mexikói a fél versenyt Ocon mögött futotta le, de megelőzni nem tudta, ez pedig gátolta a jobb eredményben.

A francia a 8., Perez pedig a 9. helyen végzett végül, a kettős pontszerzés így is meglett. Igaz, az eddig többnyire mögöttük levő Nico Hülkenberg jó alaposan elverte őket a Renault-val. Segített volna a csapatutasítás a Force Indián, ahogy Montrealban segíthetett volna? „Ocon miatt rengeteget veszítettem a versenyen” – kezdte elemzését Sergio Perez a Sky Sports kérdésére válaszolva.

A rózsaszín csapatnál nem minden rózsaszín istállón belül


„Nem tudtuk megmutatni a valódi versenytempónkat, a Renault most nagy különbséggel legyőzött minket. Az, hogy szinte végig Ocon mögött kellett autóznom DRS távolságon belül, tönkretette a gumijaimat, így egyáltalán nem volt ideális a verseny. Minden bonyolult lett onnantól, hogy rosszul rajtoltam” – fogalmazott a mexikói.

„Hogy a csapatmegbeszélésen lesz-e mondandóm erről? Nem hiszem. A csapatutasítás nem a megfelelő megoldási mód. Ocon jobb munkát végzett nálam, ma legyőzött. Ennyi” – ismerte el csapattársa teljesítményét Sergio Perez. Nagy vita ebből az ügyből vélhetően azért nem alakul ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: