DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Nem motorhiba miatt esett ki Alonso

Fernando Alonso alatt idén már sokadszorra állt meg a McLaren-Honda, így meg sem kellett lepődni, amikor a spanyol félreállt a Brit Nagydíj közben. Most kivételesen nem a motor mondta be az unalmast.

Alonsónak a 30 helyes rajtbüntetés miatt így is az utolsó pozícióból kellett elrajtolnia és felkapaszkodnia Silverstone-ban. A spanyol a szombati Q1 után még egy kicsit a fellegekben is járhatott, ám ebből az érzésből a vasárnapi futamra egy fikarcnyi sem maradt meg.

A kétszeres világbajnok elárulta, miért kellett feladnia a Brit Nagydíjat: „Nehéz időszak ez. Most egy másik hibánk volt ma: ezúttal a benzinpumpa adta meg magát. Nem a motor romlott el, így azt még fel tudjuk használni a legközelebbi versenyhétvégén is.”

 alonso-brit-nagydij-futam-2017



Alonso nagyon lemondóan zárta nyilatkozatát a verseny végén: „Nehéz hétvége volt ez büntetésekkel, ami miatt az utolsó helyről rajtolhattam... Legalább nem a pontszerzők között mentünk, így annyira nem tűnik fájdalmasnak ez a kiesés.”

A spanyol egyébként a hétvégén tárgyalt a McLarennel a hosszabbításról. Kérdés, hogy ha továbbra is műszaki hibák hátráltatják az istállót, tudják-e marasztalni a wokingiak a kétszeres világbajnokot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: