DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Látványos összehasonlítás Hamilton szemszögéből

Tavalyhoz képest rengeteget gyorsultak a Formula-1-es autók az új szabályoknak köszönhetően. Lewis Hamilton tavalyi és idei pole pozíciós körét egy összehasonlító videó látványosan szemlélteti.

Minden pályán alaposan gyorsult az F1 tavalyhoz képest, a 2017-es szabályváltozások miatt ugyanis a köridők átlagosan 1,5-3,5 másodperccel lerövidültek. Ennek oka főleg a szélesebb gumikban és egyéb aerodinamikai változásokban keresendők, amiért a versenyautók leszorítóereje nagymértékben megnőtt, így jobban támadhatják a kanyarokat.

Lewis Hamilton szemszögéből a 2016-os és 2017-es első rajtkockát érő idő

Ez leginkább a gyors, nagy leszorítóerőt igénylő kanyarokban látszik, márpedig ebből Silverstone-ban is akad bőven. Lewis Hamilton szemszögéből megnézhetjük egy rendkívül látványos videón a különbséget, a brit 2016-ban és 2017-ben is megnyerte az időmérő edzést, a köröket pedig párhuzamosan egymás mellett kísérhetjük figyelemmel.

Különösen a gyors, elnyújtott kanyarokat érdemes figyelni, hogy ott mennyit nyert tavalyhoz képest a háromszoros világbajnok. Összességében több, mint két és fél másodperccel szelte át hamarabb a célvonalat Lewis Hamilton, mint 2017-ben. 1:26,600-as körideje pedig, talán mondani sem kell, a jelenlegi vonalvezetést tekintve új körrekord.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: