DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Kvjat: A versenybírók pikkelnek rám!

Az orosz F1-es pilóta zsinórban második alkalommal keveredett első körös balesetbe, és mindkét alkalommal őt találták bűnösnek. A Toro Rosso versenyzőjének kezd elege lenni.

Amíg Ausztriában Fernando Alonso és Max Verstappen bánhatta Danyiil Kvjat túlbuzgóságát a rajtot követően, Silverstone-ban az orosz tulajdon csapattársával, Carlos Sainzcal akadt össze. „Természetesen” ezúttal is a spanyol húzta a rövidebbet, míg kollégája tovább tudott menni. Később a stewardok bokszutcán áthajtásos büntetéssel és két büntetőponttal sújtották, Sainz pedig úgy véli, egyértelműen az ufai születésű versenyző vállát terheli a felelősség.



Az orosz közvetlenül a verseny után azt mondta, hogy ha csapattársa nagyobb helyet hagy neki, nem ütköznek össze, egy másik nyilatkozatában pedig hozzátette, hogy a versenybírák kipécézték maguknak, ezért büntették meg zsinórban második alkalommal.

„Az áthajtásos az áthajtásos, nagyon kemény büntetés” - idézte a Motorsport Kvjatot. „Láttam már súlyosabb vétségeket is, ahol 5-10 plusz másodperccel büntették a vétkeseket, és szerintem (az FIA) folytatni fogják ezt. Nem tudom megérteni, és nem érzem helyesnek, hiszen így sokkal rosszabb fényben tüntetik fel a dolgokat, mint amilyenek valójában.”

Kvjat hozzátette, Sainzcal való kapcsolata soha nem volt „fantasztikus”, és nem látja értelmét, hogy megvitassa az ütközést a spanyollal. „Szerintem semmi sem fog változni. Hogy őszinte legyek, nem hiszem, hogy bárkinek is szándékában áll agresszívnak lenni a másikkal. Hagytam helyett neki a 11-es kanyarban, és arra számítottam, hogy ő is ugyanezt teszi majd a 12-esben. De ez nem történt meg, így nagyon frusztrált vagyok az eset miatt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: