DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Sikerült felülemelkednem a negatív dolgokon

A Brit Nagydíjat zsinórban negyedszer, összességében ötödik alkalommal megnyerő F1-es pilótát hatalmas érzelmek kerítették hatalmukba a verseny után, melyek feledtették vele a hétközi negatív véleményeket.

A silverstone-i versenypálya neve mellé lassan odabiggyesztethetik Lewis Hamiltonét is, ugyanis 2014 óta senki sem tudja megszorongatni a Mercedes-pilótáját hazai közönség előtt. Négy győzelmével mindössze egy diadalra van Ayrton Senna rekordjának beállításától, aki öt alkalommal tudott nyerni zsinórban Monacóban 1989 és 1993 között. „Elképesztő volt. Ó Istenem. Ez a legjobb napom” - kezdte Sky Sportsnak adott nyilatkozatát Hamilton, aki nehezen találta a szavakat felemelő versenye után.



„Hatalmas távolságot kellett ledolgoznom. A csapat nagyszerű munkát végzett, Valtteri pedig egészen kivételes volt ezen a hétvégén. Az utóbbi néhány verseny nem igazán tükrözte a csapat erőfeszítéseit, de ez most olyan hétvége volt, ahol képesek voltunk megmutatni azt. Tudom, hogy mindenki nagyon boldog. Tudom, hogyan készüljek fel, hiszen enélkül nem lennének meg a pole-jaim és győzelmeim - ez a hétvége megmutatta. Nagyon, nagyon boldog vagyok, hogy a héten tapasztalt annyi negatív dolog után képes voltam így teljesíteni. Irányításom alatt tartottam a mai versenyt, és egyszer sem veszítettem el a fókuszt. Úgy érzem, most vezettem a legjobban.”

„Ha így folytatjuk a továbbiakban is, ahogyan ezen a hétvégén, úgy érzem, minden válaszunk megvan arra, hogy harcolni tudjunk a vb-címért. Ez a célunk. Totóval nagy fejlődésen mentünk keresztül azóta, hogy tavaly év végén leültünk tárgyalni egymással. Nagyon pozitív irányba indultunk el, Valtteri pedig nagyon sok pozitívumot hozott a csapatba, eloszlatva minden korábbi negatívságot. Győztes csapat vagyunk, és nem tudjuk megváltoztatni egyetlen összetevőjét sem” - tette hozzá a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: