Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 24. kedd
F1

Ferrari: A panaszkodás nem a mi stílusunk

Bár Kimi Raikkönen dobogón zárta az F1-es Brit Nagydíjat, nem lehetnek boldogak Maranellóban a csapat eredménye miatt, ugyanis kettős gumihiba hátráltatta őket a futam hajrájában.

Az már a szabadedzéseken látszott, hogy Silverstone a Mercedes hétvégéjét hozhatja, mindez pedig megerősítést nyert akkor, amikor Lewis Hamilton több mint fél másodperccel múlta felül a két Ferrarit a szombati időmérő edzésen. A vörösök akkor még abban reménykedtek, hogy akárcsak a korábbi versenyeken, vasárnapi tempójuk ezúttal is jobbnak bizonyul majd, az első körök után azonban nyilvánvalóvá vált, hogy ha nem történik valami váratlan, a brackley-i istállót nem lehet elkapni ezen a délutánon.

Kimi Raikkönen az egész versenyt légüres térben töltötte, hiszen nem tudta tartani a lépést Lewis Hamiltonnal - a finn elismerte, hogy autója egyszerűen ennyire volt képes a Brit Nagydíjon. Második helyét azonban elveszítette egy váratlan gumihiba miatt, azonban annyi előnye volt az üldözők előtt, hogy a harmadik pozícióba vissza tudjon térni. Nem így Sebastian Vettel, aki hiába előzte vissza Max Verstappent, miután az a rajt után elment mellette, nem tudott mit kezdeni Valtteri Bottasszal. A negyedik hely nézett ki számára, de két körrel a vége előtt defektet kapott, a csere után pedig a hetedik helyre állt vissza.

A csapat nyilvánvalóan nem ilyen futamra számított, a gárdát irányító Maurizio Arrivabene azonban előre akar tekinteni. „Még ha az okok nyilvánvalóak is, a második és negyedik hely elvesztése miatti panaszkodás nem a Ferrari stílusa” - nyilatkozta az olasz a verseny után. „Az tény, hogy sok pontot veszítettünk mind az egyéni, mind pedig a konstruktőri bajnokságban, de gyorsan szeretnénk visszatérni, elszántsággal és alázattal.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?