DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso utalt rá, mit csinálhat a jövőben

Noha a spanyol F1-es pilóta nem motorhiba miatt adta fel a Brit Nagydíjat, azt szeretné elérni csapatánál, hogy mihamarabb döntsék el, melyik gyártó motorjait fogják használni 2018-tól.

Ausztriában meglepően problémamentes hétvégét zárt a McLaren, erre válaszul Fernando Alonso ismét komoly rajtrácsbüntetést gyűjtött be Silverstone-ban. A spanyol pilóta a benzinpumpa hibájából feladni kényszerült a versenyt, de annak érdekében, hogy a McLaren minél hamarabb elkezdje a felkészülést 2018-ra, arra sarkallja csapatát, hogy záros határidőn belül dönteniük kellene a jövő évtől használt erőforrásokról.



„Rajtuk áll, de minél hamarabb döntenek, annál hamarabb tudják elkezdeni a felkészülést a következő évre - szerintem megpróbálnak hamar döntésre jutni” - nyilatkozta Alonso azután, hogy kiesett a silverstone-i futamról. „Természetesen támogatni fogom, bármi mellett is határoznak. Számomra és a csapat számára is 15 nap múlva Magyarország következik. Remek lehetőség, és ez a realitás. Minden más csak álom.”

Alonso úgy véli, a McLaren nem rejti véka alá, hogy szerintük a Honda erőforrása a csomag leggyengébb eleme. Amikor arról kérdezték a spanyolt, hogy a Mercedes, vagy a Ferrari motorjával vajon előrébb tartanának-e, így válaszolt: „Ki tudja. Nehéz elképzelni különböző autókat más motorokkal, ésatöbbi, de szerintem egyértelműen rájöttünk, mi hiányzik - ha ezen javíthatunk, versenyképesek lehetünk. De ez nem a közeljövő, így a realitások talaján kell járnunk - ez pedig az, hogy 15 nap múlva jön Magyarország, amely remek lehetőséget kínál számunkra. Reméljük, hogy ott jobbak lehetünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: