DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Hungaroringtől óriásit fejlődhet a Renault

Cyril Abiteboul rendkívül elégedett a szombati időmérőn látottakkal. Nico Hülkenberg remekül szerepelt, és ez elsősorban a Renault új padlólemezének és fejlesztéseink tudható be.

Nico Hülkenberg a negyedik pozícióból vághat neki a vasárnapi futamnak. Igaz, ehhez kellett Bottas büntetése és Ricciardo műszaki hibája is, a német köre így is figyelemreméltó az eddigiekhez képest.

Abiteboul a mostani teljesítményt a következőnek tudja be: „Megvan az új padlólemezünk, és Budapesttől még több dolog fog érkezni. Ez az elem elég sok fejlesztési lehetőséget idéz elő.”

„Boldog vagyok, mert ez arra nézve is jó jel, ami még várólistán van, hiszen a szélcsatorna pár héttel előrébb jár az autónál, ez bizonyítja, hogy jó irányba haladunk, ami remélhetőleg ki fog fizetődni számunkra” - folytatta a fejlesztési tervekkel a francia szakember.

renault-fejlesztesek-brit-nagydij-2017



A Renault technikai igazgatója szerint a jelenlegi teljesítményt kell megcélozniuk: „Pontosan ez az a pozíció, ahol - amint lehetséges - kiegyensúlyozottan ott szeretnénk lenni. Tudjuk, hogy lesznek jobb és rosszabb napjaink, de egyelőre ez a célunk. Azzal is tisztában vagyunk, hogy jelenleg nem tudjuk felvenni a versenyt a nagyobb csapatokkal, de amint lehetséges, csatlakozni fogunk hozzájuk.”

„Nagyszerű napon vagyunk túl. Ez tipikus az F1-ben. Elmész Ausztriából, sehol sem vagy, aztán egy héttel később Silverstone-ban vagy, és az autó teljesen megváltozott. Tudtuk, hogy sok újítást hozunk ide, de nem hagyjuk, hogy bizonyos elvárások nyomás alatt tartsanak minket. Ugyanakkor óvatosnak kell lennünk az eredménnyel kapcsolatban, mert a pálya és az időjárás is a kezünkre játszott, és segített minket” - zárta gondolatait Abiteboul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: