DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff kiosztotta az akadékoskodó Grosjeant

A Haas francia F1-es pilótája büntetést akart kieszközölni Lewis Hamiltonnak feltartásért, de a versenybírák felmentették a pole-t megszerző brit versenyzőt - Grosjean elégedettlen volt, de a Mercedes főnökétől megkapta a magáét.

Miután az időmérő edzés utolsó szakaszában Lewis Hamilton vélhetően feltartotta Romain Grosjeant, a versenybíróság megvizsgálta a brit telemetriai adatait, melyből kiderült, hogy nem történt blokkolás, így a vasárnapi versenyen első helyről induló pilóta megtarthatta helyezését. A francia természetesen keményen ágált a döntés ellen, és azzal vádolta az FIA-t, hogy részrehajló a hazai pályán induló Hamilton felé, Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója azonban úgy vélekedett, hogy Grosjeannak kell lennie az utolsónak, aki más viselkedését kritizálja.



„Valaki mindig panaszkodik, folyamatosan ez történik, nem is érdemes szót pazarolni rá” - idézte a Motorsport Toto Wolffot. „Ha Romain Grosjean kiáll, és másoknak akar büntetést kérni, meg kellene néznünk a múltját. Örülhet, hogy egyáltalán itt van az F1-ben” - mondta az osztrák. Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke szerint, ha fordítva történt volna meg az eset, szinte egészen biztos, hogy pilótája büntetést kapott volna az FIA-tól. „Ha megkérdezzük magunktól, hogy mi történt volna, ha Romain csinálja ugyanezt Lewisszal, akkor szerintem sejthető a válasz.”

„Néha ezt meg kell tenni, mert azt mondja, hogy ’ezzel te úgysem vagy előrébb’. Tudom. De ha mi tartottuk volna fel Hamiltont, és mi kapunk büntetést, az nagyon sokat jelent nekünk, mert ezzel pontokat veszítenénk. Mindkettőnknek van mit veszítenie, ezért nem kell ezt csinálni. Ő világbajnok, és jobb ennél. Miért lenne szüksége a feltartásra? Amíg valaki az útjában van, az katasztrófa. Egyenlőbbnek kell lennünk, mert mindig arról van szó, hogyan hozzuk közelebb egymáshoz a mezőnyt. Ha két osztályt csinálunk, ez nem fog megtörténni. Van egy olyan osztály, amely magában eldönti, hogy mit csinál, és van a többi. Össze kell fognunk őket, hiszen sosincs kiegyensúlyozottság a büntetésekkel” - tette hozzá az olasz. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: