DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen is esőt remél vasárnapra

Max Verstappen az ötödik pozícióból vághat neki a Brit Nagydíjnak. Elmondása szerint ennél több nem nagyon volt a szombati időmérő edzésben - a Ferrari és a Mercedes túl gyorsnak bizonyult számukra.

Nemcsak Fernando Alonso vár esőt holnapra. Max Verstappen is úgy véli, hogy bonyolult körülmények között előrébb verekedheti magát az ötödik pozíciónál. A fiatal holland pilóta szárazon nem reméli, hogy a dobogóért harcolhatna a Brit Nagydíjon.

Verstappen olyan időt futott, amilyenre előzetesen is számított: „Magányos időmérőn vagyunk túl, és pontosan ott végeztünk, ahová vártam magunkat. Nem volt meg a tempónk, így nem tudtuk közel kerülni a Mercedeshez és a Ferrarihoz, de az autó jónak éreztem, így nem volt rossz időmérőm.”

 verstappen-silverstone-idomero-2017



„Az ötödik hely a maximum, amit ma elérhettünk. Holnap a negyedik pozícióból rajtolok, ami természetesen jobb, de nem szeretem, ha büntetések miatt kerülök előrébb - bárcsak a tempóm miatt lennék a negyedik” - folytatta a Red Bull versenyzője.

A legfiatalabb futamgyőztes az esőhöz fohászkodik: „Meg kell várnunk, mit hoz holnap az időjárás, remélhetőleg esni fog - ami nagyobb esélyt adna nekünk a dobogó eléréséhez. Az időmérő elején úgy tűnt, hogy jó esélyünk van elöl végezni, de sajnos felszáradt a pálya. ”

„Realista akarok lenn, most nem beszélek dobogóról vagy győzelemről. Ha az előttünk lévőkkel valami történik, jobb eredményt érhetünk el” - zárta mondandóját Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: