DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Látványosan bejönnek a Renault fejlesztései

Áttervezett aerocsomaggal érkezett Silverstone-ba a Renault gyári istállója és azonnal feljebb is lépett. Hülkenberg a szenzációs ötödik rajtkockából indul vasárnap és Palmer is sokat javult.

Nico Hülkenberg már a harmadik szabadedzésen, száraz körülmények között is megvillantotta oroszlánkörmeit szombat délelőtt, mindkét Red Bullt megverve az ötödik helyen végzett. Az időmérőn sem lassított a rutinos német és a hatodik legjobb időt autózta, ami a Renault-hoz szerződése óta a legjobb eredménye. Bottas rajtbüntetése miatt ráadásul eggyel előrébb is kerül, így vasárnap ötödikként startolhat.

Az RS17 komoly aerodinamikai fejlesztésekkel érkezett a Brit Nagydíjra és a Williamsszel ellentétben a francia istállónál azonnal működnek is a frissítések. „Rendkívül sikeres időmérőnk volt ma, közvetlenül a topcsapatok mögül kezdhetjük a versenyt” – nyilatkozta vidáman a sikertől feldobódott Hülkenberg.

Hülkenberg idei legjobb eredményét érte el


„Megtaláltam az igazán jó ritmust és jöttek is a jó idők. A csapat mindig a megfelelő időben küldött pályára, a legmegfelelőbb pályaviszonyok mellett, az egész kvalifikáció lefolyása tökéletes volt számunkra. Kiegyensúlyozottan és magabiztosan tudtam vezetni az autót, így jó köröket is raktam össze. A hozott fejlesztéseinknek komoly szerepe van jól látható előrelépésünkben” – dicsérte csapatát a német pilóta.

„A futam egy valódi teszt is lesz nekünk, megpróbálunk tiszta versenyt futni. Keményen nyomjuk majd és boldog lennék, ha fontos pontokat szerezhetnék vasárnap” – zárta bizakodva Nico Hülkenberg, aki korábban talán bánhatta, hogy elszerződött a Force Indiától, a Renault fejlődési ütemét látva azonban jó eséllyel már dicséri korábbi döntését.

Jolyon Palmer, „a 11. helyezések mestere” nagyon kis különbséggel csúszott ki a Q3-ból egyetlen helyezéssel, így megszokott pozícióját birtokolja, az autót ő is dicsérte. „Nagyon jó érzés volt vezetni az autót, az eredménnyel is elégedett vagyok. Egyetlen tized kellett volna, de így is sokkal jobb helyen állunk, mint az elmúlt versenyeken. Remélem, vasárnap tovább javítok és néhány pontot is szerzek” – nyilatkozta bizakodva Jolyon Palmer, aki nagyon élvezi a hazai közönség támogatását.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: