DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ismét borzalmas lett a Williams időmérője

Az Osztrák Nagydíj után Silverstone-ban sem szerepelt jól a Williams a kvalifikáción. Sroll a második szakaszba, Massa pedig a legjobb tízbe nem tudott bejutni, holott az edzéseken nem mentek rosszul.

A Williamsnél Paddy Lowe nemrég elmondta, mindkét pilótájukkal folytatnák szívesen a munkát 2018-ban is. Massa és Stroll időmérős mérlege ezúttal sem fényes, csakúgy mint Spielbergben. A csapat egy hasonló remek felzárkózásban bízhat, amit az Osztrák Nagydíjon mutattak be versenyzőik. 

Felipe Massa elárulta, miért a 15. pozícióban végzett a kvalifikáción: „Rendkívül csalódott vagyok. Amikor az ember minden edzésen az első tízben van, aztán jön az időmérő, ahol tizenötödikként végez, nagy csalódást okoz. Nem tudom, elég lett volna a Q3-hoz, de nagy volt a forgalom, amikor az utolsó szettemen voltam.”

„Nagyon szorossá vált a mezőny, és egy egész kört a Toro Rosso mögött kellett megtennem. Sokkal jobb időt is elérhettem volna. Csalódott vagyok, de harcolni fogok holnap” - zárta szomorúan nyilatkozatát a brazil.

 massa-brit-nagydij-idomero-2017



Stroll hasonló helyzettel még nem találkozott a Formula-1-ben rövid karrierje során: „Ez volt az első alkalmam az idei F1-es autóban vizes körülmények között, és nagyon érdekesen alakult az időmérő az esővel és az inter gumikkal. A végére fel is száradt, így elkezdtek szemcsésedni a gumik, így nem tudtunk gyorsabbak lenni. Elkaptak minket azok, akik feltették a száraz abroncsokat a végén.”

„Nem tudom, hol lettünk volna megszokott körülmények között, egyszerűen csak csalódott vagyok. Éppen lecsúsztunk a Q2-ről. Meglátjuk, mit hoz a holnap, mivel az autó jó szárazon” - tekintett előre egy kicsit a fiatal kanadai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: