DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton: Hihetetlenül érzem magam!

A hazai pályán autózó háromszoros F1-es bajnok nagyszerű körrel hódította el az első rajtkockát Silverstone-ban - a brit mellett Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel is értékelte a kvalifikációt.

Ha valakinek kétségei lettek volna afelől, hogy ki a Brit Nagydíj időmérőjének legnagyobb esélyese, a Q3 végén megbizonyosodhatott róla, hogy egyvalaki az úr Silverstone-ban: Lewis Hamilton ötödik alkalommal hódította el az első rajtkockát hazai pályáján. „Hihetetlenül érzem magam, köszönöm a támogatást, remélem tetszett a köröm” - mondta Hamilton az edzés végén, a rajtrácson állva, az interjúkat készítő David Coulthardnak és Jenson Buttonnak.



„Rengeteg támogatást kaptam ezen a hétvégén, ezért meg kellett futnom ezt a kört. Köszönöm mindenkinek, bízom benne, hogy mindenki nagyon boldog vele. Nagyon tetszik, amikor zűrösek a körülmények, hiszen így nőttünk fel, nemde? A csapat kiváló munkát végzett, ez pedig a lehető legjobb rajthely holnapra - remélem, hogy előttük maradok” - utalt a brit a mögötte lévő Ferrarikra.

Kimi Raikkönen monacói pole-pozíciója óta legjobb időmérős eredményét könyvelhette el. „Nem voltak ideálisak a körülmények, de az autó a lehető legjobban viselkedett, ez azonban sajnos nem volt elég az első helyhez. Meglátjuk, a versenyen mi történik majd - nincs mit vesztenem, nagyon sok pontot akarok szerezni a csapat számára.”

Sebastian Vettel jobbat remélt a harmadik helytől, de innen fogja megpróbálni befogni majd pole-ból induló riválisát. „Ha megnézzük a délelőtti eredményeket, ma sokkal jobban teljesítettünk - tegnap nem voltunk elégedettek az autóval. Sajnos a Q3-as köröm nem sikerült tökéletesen, de így sem rossz a helyzet” - zárta nyilatkozatát a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: