DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Grosjean: Hamilton totálisan feltartott!

Rendkívül dühös volt a britre a Haas F1-es pilótája a silverstone-i időmérőt követően: úgy érzi, legalább egy helyezésébe került a mercedeses figyelmetlensége. Hamilton elnézést kért a franciától.

Az amúgy is mozgalmas kvalifikáció utolsó felvonásának egyik érdekes mozzanata volt, amikor Romain Grosjean arra panaszkodott a rádión, hogy Lewis Hamilton feltartotta őt a gyorskörének végén. Az incidenst követően – amelyről ide kattintva videót is nézhettek – a Haas versenyzője úgy fogalmazott, hogy a Mercedesnek „jobb GPS-re” lenne szüksége, ha nem látták az érkezését, s a francia ingerültsége a leintést követően sem csillapodott:

grosjean-silverstone-haas-dppi-2017-1



„Nagyon jól alakult az első Q3-as köröm, de az utolsó kanyarban Hamilton teljesen blokkolt, így három tizedet otthagytam. Ez egy pozíciómba került, legalább Vandoorne-t megelőztem volna. Nagyon bosszús vagyok emiatt, hogy a legvégén vágták tönkre az első próbálkozásomat. Jó érzés a Q3-ban lenni, de ebben több is lehetett volna” – nyilatkozta a Motorsport.com hasábjain Grosjean, aki végül 10. lett a Brit GP időmérőjén, miután a második próbálkozása során pedig elfékezte magát.

Természetesen Hamiltont is megkérdezték a történtekről: a felügyelők által végül vétlennek talált, s ezáltal immár hivatalosan is pole-pozíciós brit szerint nem volt olyan közel hozzá Grosjean, de azért elnézést kért ellenfelétől:

„Épp a körömet készültem megkezdeni. Valtteri előttem volt, próbáltam helyet hagyni közöttünk. Mögöttem volt az egyik Force India, amely el is ment mellettem, így már nem volt senki mögöttem. Már épp léptem volna a gázra, amikor megláttam egy autót a tükörben, és megpróbáltam elmenni előle – nem tudom, hogy az útjában voltam-e, de ha igen, elnézést kérek. Nem szólt a csapat róla, hogy bárki is érkezne, meg kell néznem a felvételeteket. Nem hiszem, hogy olyan közel volt hozzám, de megnézem majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: