DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Elmondták véleményüket a pilóták a pajzsról

Sebastian Vettel próbálhatta ki a Brit Nagydíj első edzésén az új fejvédő eszközt, de a többi csapat versenyzője is megosztotta gondolatait az FIA új megoldásáról.

A legaggasztóbb dolog az volt, hogy Sebastian Vettel a pajzsnak szinte csak a hátrányait emelte ki. Az mindenképp kiderült, hogy ebben a formában ezt az eszközt nem lehet bevezetni.

Romain Grosjean szerint nem kellene erőlködnie az ilyen eszközök fejlesztésén: „Nekem már az eleje óta a következő a véleményem: nincs szükségünk ilyen dologra. Nyilván ez a tesz még nem dönt semmiről. Én mindenesetre nem díjazom ezeket az eszközöket: halót, pajzsot vagy bármi mást. Ha valamelyiket bevezetik, akkor az már nem lesz Formula-1.”

„Szerintem legalább annyira rossz ez a megoldás, mint a halo. Tavaly én azt kipróbáltam, és gyűlöltem, nem éreztem jól magam azzal, tehát még nem találtunk erre jó eszközt” - árulta el a francia pilóta véleményét a halóról.

 vettel-pajzs-2017-2



Carlos Sainz szerint a pajzs az elődjénél jobb megoldásnak tűnik: „Én még nem próbáltam ki, de véleményem szerint ez úgy tűnik sokkal kellemesebb a szemnek, mint a Halo.”

 A spanyol reméli, hogy tökéletesíthetik ezt az újdonságot: „Talán még nincs meg a megfelelő változata a pajzsnak. Amint Sebastiantól hallottam, sokkal kevesebb időt és ráfordítást fektettek bele, mint a Halóba. Remélhetőleg még foglalkoznak majd vele, és megtalálják a módját, hogy tökéletesítsék ezt az eszközt.”

vettel-pajzs-2017

Esteban Ocon a biztonság mellett van, de nem a pajzs lesz a jó megoldás erre: „Ha Sebastian azt mondja, hogy szédült, mindenki azt fogja mondani. A felfogás mindenképp jó. Én és a csapatom is támogatja az FIA-t abban, hogy tegyük biztonságosabbá az F1-t. Ez most nem működött, de biztos meg fogják találni a legjobb módot erre.”

A francia csapattársának, Pereznek is hasonló a véleménye: „Kívülről nem tűnik olyan rossznak. Remélem, hogy hamarosan lesz olyan rendszer, ami biztonságot hozhat a pilótáknak, de olyan eszköz kell, ami képes erre, és ami nem okoz problémákat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: