DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Csoda lenne, ha Vettel otthagyná a Ferrarit”

Christian Horner, a négyszeres F1-es világbajnok egykori csapatfőnöke szerint kizárt, hogy a német bárki kedvéért eligazolna a Ferraritól a mostani sikereket látva.

Sebastian Vettel idén ismét harcban van a világbajnoki címért, sőt 20 ponttal vezeti a bajnoki tabellát Lewis Hamilton előtt. A Ferrari 2017-ben felnőtt a feladathoz, és már fel tudják venni a lépést a Mercedesszel. A Ferrari és a címvédő gárda csatájába a Red Bull is szeretne beszállni, és Daniel Ricciardo sorozatos dobogói jelzik, velük is számolni kell előbb vagy utóbb a harcban.

Az energiaitalos alakulat csapatfőnöke egykori pilótája lehetséges jövőjéről beszélt: „Csodálkoznék, ha Seb otthagyná a Ferrarit. Úgy gondolom, hogy Toto megpróbálta rávenni, hogy csak egy évig hosszabbítson. Ő pedig azt mondhatta a csapatának, hogy három év, vagy semmi.”

 horner-vettel-2017



„Úgy gondolom, hogy látni akarja annak a végét, amit a Ferrari most elkezdett. Okkal ment hozzájuk, fel akar építeni valamit, és felül akarja múlni azt, amit Michael Schumacher csinált. Ha a mostani fejlődés alatt kilépne, félmunkát végzett volna” - támasztotta alá fenti állítását Horner.

A brit szakember szerint Vettel nagy babérokra szeretne törni az F1-ben: „Sebastian hatalmas vágya beérni őt, és a rekordok nagyon sokat jelentenek neki. Michael volt a példaképe, és úgy gondolom, hogy néha láthatjuk nála a gyilkos ösztönt, hogy 'nyerni akar' mindenáron.”

„Néha elront dolgokat, de azt gondolom hogy az ő fejével és helyzetével is látnunk kell a helyzetet. Ő emelte fel a Ferrarit oda, ahol most vannak, nagy pilóta lesz belőle náluk. Látja a lehetőséget, hogy ismét bajnok lehessen idén, és tudja, hogy mindent meg fog tenni hogy elérje ezt” - zárta gondolatait a jelenlegi helyzetről a Red Bull csapatfőnöke. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: