DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso valószínűleg marad a McLarennél

Fernando Alonso jövő évi szerződése az elmúlt hetekben folyamatosan téma, most a Brit Nagydíj hétvégéjén a megbeszélések után nagy a valószínűsége, hogy a spanyol ász marad a McLarennél.

Jó eséllyel bejön az a forgatókönyv, ami a legvalószínűtlenebbnek tűnt nagyjából két hónappal ezelőtt. Alonso éles kritikái az autóval kapcsolatban és a nyilatkozatai is azt a feltevést erősítették, hogy a kétszeres világbajnok másik csapathoz igazol a jövő évben. Silverstone-ban jó eséllyel végképp megfordult az ügy, bár ehhez nyilván az is hozzátartozik, hogy az elmúlt néhány hétben sorra záródtak be Alonso előtt az átigazolás lehetséges kapui.

Komoly beszélgetéseket folytatott a spanyol pilóta és a McLaren vezetősége péntek este és a wokingiak vezetősége úgy érzi, nagy eséllyel náluk marad Alonso. Ebben nyilván annak is szerepe van, hogy azoknál a csapatoknál, ahol reális esélye lenne győzni (Red Bull, Ferrari, Mercedes), nyíltan kijelentették, hogy nem tartanak igényt a McLaren pilótájára. Még az IndyCarba igazolást is lehetségesnek tartották a szakértők.

Alonso számára úgy fest, maradt a McLaren. De vajon jövőre betalál a Honda?


De a McLaren csapatigazgatója, Zak Brown szerint a péntek esti vacsora számukra jó hírekkel szolgált. „Nagyszerű hangulatban vacsoráztunk együtt Fernandóval és még a számlát is fizette” – viccelődött Brown. „Nagyon jól megértjük egymást Fernandóval, ő is szereti a csapatban uralkodó légkört. Stoffellel is elégedettek vagyunk, nekem tetszik a pilótafelállásunk” – folytatta a csapatigazgató.

„Fernando mindenképpen vissza akar térni az Indy 500-ra, amikor eljön az ideje, de egyértelművé tette számunkra, hogy a jövőre a Formula-1-ben szeretne maradni. Az IndyCar a jövő évben nagyon valószínűtlen. Az esélyek, hogy nálunk marad-e jövőre? Nagyon jók!” – tette hozzá igen optimistán Brown. A McLaren egyébként az új motorral valóban gyorsult, már önerőből az első tízbe jutáshoz elég, de még jó 1,5 másodperc hiányzik, főleg az erőforrás oldalán.

„A Hondával való kapcsolat egész jó, de ahogy azt széles körben is kinyilvánítottuk, jövőre sokkal sokkal versenyképesebb erőforrásra van szükségünk. Folyamatosan arról is tárgyalunk velük, hogyan lehet már a jövő évadunk is sokkal versenyképesebb. Hogy a Sauber mit csinál, az nemigen lesz ránk hatással. Más csapatokkal nem foglalkozom, csak a mi igényeinkkel” – tekintett előre az igazgató.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: