DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso esőkáoszban reménykedik vasárnapra

A silverstone-i Q1-ben még első helyen végző spanyol úgy érzi, változó körülmények között versenyképes lehet a McLaren a Brit Nagydíjon, ahol a mezőny legvégéről kell majd rajtolnia.

Fernando Alonso kisebb show-t produkált a silverstone-i kvalifikáció első etapjának végén, amikor épp csak felért a kockás zászló belengetése előtt a slick gumikkal felszerelt McLarennel. A folyamatosan száradó pályán aztán megfutotta a leggyorsabb kört, így az élen zárta a Q1-et, a spanyol azonban elárulta: nem is elsősorban a Q2-es szereplés kiharcolása miatt cserélték le a köztes eső gumikat:

alonso-silverstone-mclaren-2017-1



„Úgy gondolom, intermediate-en is továbbjutottunk volna, de úgy döntöttünk, feltesszük a slicket, hogy legyen összehasonlítási alapunk arra az esetre, ha holnap is ilyen körülmények lennének” – magyarázta Alonso, akit a Motorsport.com szakoldal idéz. „Majdnem nem sikerült felérnünk, de végül minden összejött, és így hasznos adatokat szereztünk vasárnapra. Ha változó körülmények lesznek, szerintem versenyképesek lehetünk, s egy kis káosz határozottan segítene rajtunk.”

A kétszeres világbajnok így beszélt arról, hogy az első szakaszban ő végzett az első helyen: „A rajongók számára is kellemes pillanat volt, hiszen sok McLaren-szurkoló ugyanúgy szeretne az első helyen látni minket, ahogy mi magunk is. Bár csak a Q1-ről volt szó, a lelátón mindenki izgatott lett, s ezt jó volt látni.”

Alonso végül a Q2-ből már nem tudott továbblépni – miközben csapattársának, Stoffel Vandoorne-nek ez is sikerült, s így a belga idén először győzte le kollégáját időmérő edzésen –, bár a 13. helyen végző spanyol szerint ennek nem volt jelentősége, hiszen több elemet is ki kellett cserélni az erőforrásában, így az utolsó pozícióból vághat neki a vasárnapi viadalnak. Sőt, a McLaren-Honda pilótája szerint még jobb is így, mert így legalább szabadon választhatnak majd gumikeveréket a rajtra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: