DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen: Ha én ilyet tennék, lelőnének a rajongók

A Lewis Hamilton londoni távolléte által kiváltott botrány nyomán Max Verstappen kijelentette, ő biztosan nem merne kihagyni semmilyen F1-es rendezvényt saját hazájában, hiszen rajongói meglincselnék érte.

Nagy-Britanniában nemcsak abból kerekedett hatalmas sztori a héten, hogy a Formula-1 első alkalommal tartott „össznépi” felvonulást, amelyen minden csapat és szinte az összes versenyző részt vett, hanem abból is, hogy Lewis Hamilton volt az egyedüli a jelenlegi mezőnyből, aki nem tette tiszteletét ezen a történelmi eseményen. A hazai sajtó alaposan nekiesett a britnek, aki inkább a görögországi kikapcsolódást választotta, miközben a Londonban összegyűlt százezer néző többsége rá is kíváncsi lett volna, és a brit lapok azóta több más pilótát is megkérdeztek arról, hogyan értékelik Hamilton döntését.

verstappen



Max Verstappen volt az, aki a legérdekesebb választ adta, némi humorral példázva, hogy az ő hazai rajongói biztosan nem lennének vele ilyen megbocsátóak, egyúttal viszont egyetért Hamiltonnal abban, hogy egy versenyzőnek a saját felkészültségét kell szem előtt tartania.

„Ha Lewisnak pihenésre van szüksége, akkor el is kell mennie pihenni. Különbözőek vagyunk. Ha ő úgy érezte, hogy ettől gyorsabb lesz, akkor ezt kellett tennie. De persze a brit rajongók bizonyára örültek volna, ha őt is látják.”

„Ha én ezt megcsinálnám Hollandiában, biztosan lelőnének” - viccelődött. „Jó azért néha ilyen eseményekre járni, sok néző eljött, mi pedig annak ellenére is gumit füstöltünk, hogy nem lett volna szabad.”

Verstappen tudja, hogy miről beszél, hiszen zsenge kora és eddigi rövid karrierje ellenére is hatalmas rajongótáborral rendelkezik már: a Red Bull Ringen külön lelátón gyűltek össze a narancssárgába öltözött nézők, ő pedig olykor meg is jelent közöttük, hogy például pólókat dobáljon nekik.  

„Ausztriában is rengetegen voltak narancssárgában, és mindig extra löketet ad, amikor sok rajongó van jelen. Szeretném, ha lenne Holland Nagydíj is, de itt Angliában is sokan drukkolnak nekem. Tavaly is nagyszerű támogatást kaptam, és láttam is az angol rajongókat éljenezni, amikor megelőztem Nicót” - utalt a Rosberg ellen bemutatott manőverére a tavalyi esős versenyen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: