DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo szerint legyőzhető a Ferrari

Daniel Ricciardo igen pozitívan nyilatkozott a Brit Nagydíj péntekje után. Az ausztrál úgy véli, harcban lehetnek a Ferrarival az időmérőn. Csapattársa már nem volt ilyen optimista az edzések után.

Teljesen eltérő nyilatkozatokat hallhattunk a Red Bull pilótapárosától a silverstone-i hétvége első napját követően. Daniel Ricciardo pozitív hangnemben, míg Max Verstappen elégedetlen és csalódott stílusban beszélt a riporterekkel.

Ricciardo szerint szombaton nem lesz könnyű dolga a Ferrarinak, hiszen ott lehetnek a nyakukon ő és Verstappen: „A Mercedes gyors volt ma, és normális esetben is gyorsabbak az időmérőn. Viszont azt gondolom, hogy a Ferrari egykörös tempóját elérhetjük, és ezt majd a teli-tankos autókra is át kellene ültetnünk.”

„Biztos, hogy tudunk fejlődni innen, ahol most tartunk. Sokat tanultunk ma. A végére ráadásul a megfelelő egyensúly és a legjobb érzet sem volt meg az autóban, tehát kell változtatnunk rajta, és holnapra jobb versenygépünk lesz” - folytatta pozitívan az ausztrál.

ricciardo-silverstone-edzesek-2017



Max Verstappen az éllovasokhoz képest kialakult differenciát sokallta, és szerinte ez még több is lehet: „Nem hiszem, hogy 0,6 másodperc lenne a különbség. Ez jóval több, még van min dolgoznunk. Úgy érzem, egy kicsit gyorsabbak ennél, nem zártunk jó második gyakorlást. 

„Nem vagyunk elég gyorsak. Jobban éreztem magam az első edzésen, és meg kell értenünk, hogy miért. Nem voltam elégedett az autó egyensúlyával délután, egy kissé lassúak vagyunk jelenleg” - zárta lemondóan nyilatkozatát a holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: