DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Majdnem szétverte a tévét a Force India-főnök

Még nem eldöntött, hogy a csapat a Force One nevet veszi fel, mondta Vijay Mallya, aki a bakui ütközésre is kitért, valamint odaszúrt a Renault-nak teljesítményéért.

A szárnyaló, konstruktőri bajnokság negyedik helyén álló csapat tulajdonosa, Vijay Mallya útlevelét bevonták Indiában, ezért nem hagyhatja el az Egyesült Királyságot: a Brit Nagydíj az egyedüli verseny, amelyen részt vehet. Érthető módon a silverstone-i hétvégén reflektorfénybe került, még a csapatfőnökök sajtótájékoztatójára is meghívták, a Reuters pedig interjút készített vele.

Az egyik aktuális kérdés a csapattal kapcsolatban, hogy milyen néven folytatják – a hazájában körözött Mallya globálisan akar nyitni, és elhagyni az elnevezésből Indiát. „Amikor tíz éve megvettem ezt a csapatot, Mallya F1-nek vagy Kingfisher F1-nek is elnevezhettem volna. De szenvedélyes voltam, hogy indiai csapatot állítsak fel a rajtrácsra. Azóta az idők megváltoztak, és a Force Indiának nagyon kevés kiaknázható lehetősége maradt. Az Indiai Nagydíj már a múlté, nincsenek indiai szponzorok, mind krikettre költik a pénzt. A folytonos pénzügyi stabilitáshoz nemzetközibb szponzorokhoz kell fordulnom.”



„Gondolnunk kell arra, hova pozicionáljuk a csapatot a következő 10 évben. Hála mindenki erőfeszítésének, jól teljesítünk, és egy csapatnyi új támogató érkezett. Vannak, akiket a névadó szponzori megegyezés is érdekel. A Force One volt a legnyilvánvalóbb, ami eszünkbe jutott. Először is meg kell tudni, elérhető-e ez a név, és regisztrálni, mielőtt valaki más elviszi előled. Ez a folyamat, de nem jelenti azt, hogy mindenképp Force One lesz. Vannak más lehetőségek is, kedden a gyárban jártam, ahol valaki azt kérdezte, miért nem hívjuk magunk egyszerűen Force Racingnek?” – beszélt az új név lehetőségeiről Mallya, hangsúlyozva, hogy a Force szót mindenképp meg akarják tartani.

Szóba került a három héttel ezelőtti Azerbajdzsáni Nagydíj is, a két versenyző, Sergio Perez és Esteban Ocon ütközésével. „Boldogan ültem a nagy képernyőm előtt, fejhallgatóval a füleimen, figyeltem a számítógépet, és arra gondoltam, hogy a dobogó Bakuban már a zsebünkben van. Tudjuk, mi történt ezután. Majdnem szétvertem az átkozott tévét, annyira dühös voltam.”

Még év elején oda-vissza nyilatkozás alakult ki a Force India és Renault között, melyet Mallya nem hagyott feledésbe merülni, és kárörvendően megjegyezte: „Néhány francia barátom azt mondta, hogy előttünk lesznek, és attól tartanak, szenvedni fogunk a szezon során. Most negyedikek vagyunk, francia barátaim pedig nyolcadikak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: